Matcher i Rødovre, Herning, Odense og Esbjerg i eftermiddag

Fire matcher i Metal Ligaen i eftermiddag, og vi snupper en hurtig rundtur til arenaerne med begyndelse i Rødovre, hvor hjemmeholdet tager imod SønderjyskE

De to mandskaber har tradition for tætte kampe i Rødovre Skøjte Arena og med et motiveret Rødovre-mandskab med en fredagssejr mod Herlev i taskerne mod et formstærkt hold fra Vojens, bliver det næppe anderledes i eftermiddag. 

Rødovre arbejder hårdt på at finde rytme og intensitet op til slutspillet, og det må være det primære mål for træner Lehtonen, der formentlig også er begyndt at kigge på Aalborg som mulig modstander i kvartfinalen. 

For SønderjyskE er der mulighed for at tage yderligere afstand i kampen om en top fire-placering, hvor de lyseblå i dag ligger rigtig lunt. Spændende, om der er plads til debut til den nye mand fra Slovenien, Luka Vidmar, der som ganske almindelig EU-borger altså ikke skal døje med problemer omkring opholdstilladelse og papirer.

I Odense fik hjemmeholdets tilskuere end vældig god oplevelse fredag aften, hvor Bulldogs vendte 0-2 til 7-4 mod Esbjerg. En perfekt optakt i forhold til at få folk i VinMedKant Arena i eftermiddag, hvor Herlev kommer på besøg. 

Fynboerne har mulighed for at få en af sæsonens "dæmoner" udryddet, for Odense har ikke været i nærheden af point mod Herlev på hjemmebane i indeværende sæson. De to indbyrdes kampe i VinMedKant Arena har Herlev vundet med hele 5-2 og 6-1 og fører 11-1 i point i de indbyrdes kampe. 

Odense plejer at have det vanskeligt mod Herlevs meget sammenspillede og sammenspillende mandskab, men omvendt er det altså nye tider i fynsk ishockey.

- Man kan sige, at vi er gået fra den klassiske svenske stil, som er meget taktisk og kompliceret, til et mere enkelt system. Det nye system er mere amerikansk præget, hvor vi spiller i et højere tempo og vores løb mere enkle. Det har nok gjort det nemmere for mange af vores yngre spillere, som lettere har kunnet forholde sig til denne form for ishockey, sagde Sebastian Ehlers forleden til Fyens Stiftstidende.

I Herning - hvor hjemmeholdet i dag møder Rungsted - er der også god rytme og stemning for øjeblikket, hvor midtjyderne slås om andenpladsen med SønderjyskE. Hvem havde troet det for blot et par måneder siden? Herning hælder mål ind i stimer og flere af spillerne betoner, at den gode stemning i omklædningsrummet betyder rigtig meget for den sportslige fremgang. 

- Der er god kemi hele vejen rundt, og scorer vi i vores kæde ikke point og mål, er der andre, der træder til.  Alle fire kæder kan levere varen, hvis det behøves. Vi behøver ikke kigge mod en enkelt kæde, sagde Lasse Lassen til Metalligaen.dk forleden. 

Selv hamrer Lassen point ind og scorede fire gange mod Odense i Hernings seneste 8-2-sejr over de fynske Bulldogs. Hans samarbejde med Cam Brace og Jonne Virtanen skaber lige nu Metal Ligaens farligste kæde.

- Der er god dynamik i vores kæde. Jonne skaber masser af plads og holder godt på pucken. (Cam) Brace er bare en fantastisk dygtig, ung spiller, der er supersulten i forhold til at skabe en karriere i Europa. Han har kæmpe fart i jernene og har et godt skud. Han skulle lige bruge et par måneder på at finde sig til rette i Europa, men hold op, hvor er han stærk. Og samtidig er han en fantastisk god fyr udenfor banen, understreger Lasse Lassen.

I dag kommer Rungsted forbi Herning, og de forsvarende mestre fik stoppet blødningen fredag aften, hvor det blev til 6-1 over Frederikshavn. Tre hurtige scoringer lagde grunden til sejren, og de forsvarende mestre fik styr over defensiven i 60 minutter, hvilket var førsteprioritet. I dag kommer Rungsted op mod maksimal modstand, og vi har virkelig en test for Erik Hjalmarssons mandskab i eftermiddag. 

Endelig har Esbjerg Energy besøg af Aalborg Pirates, og det er i den grad to hold, der søger genoprejsning efter dårlige oplevelser fredag aften, hvor Esbjerg tabte 4-7 i Odense, mens Aalborg røg ned med 3-6 mod SønderjyskE. En hård omgang for begge mandskaber, der plejer at give hinanden tunge og tætte bataljer med vægt på fysikken. 

- Aalborg  har formået at gøre det svært for modstanderne og jeg må igen sige, at det er nødvendigt at vi er helt klar fra start, for det kræver god hockey at hente point mod dem, siger Esbjerg-træner Mark Pederson før kampen. 

Han vil formentlig også appellere til den disciplin i spillet, der manglede i Odense fredag aften, ligesom Pederson naturligvis ikke kan leve med at lukke syv mål ind hos bundholdet - uanset Odenses nuværende form.

Aalborg manglede Victor Panelin-Borg og Sebastian Bergholt fredag aften, og det kunne mærkes i den nordjyske defensiv, hvor et par skader naturligvis rammer hårdt på både top og bredde. Kan Aalborgs defensiv modstå presset fra Esbjergs fysik i dag. Vi er klogere først på aftenen. 


Hårdtarbejdende Rødovre snuppede fortjent bonuspoint mod SønderjyskE Rasmus Søndergaard kan måske blive klar til slutspillet