Kampstart 15:00 i Frøs Arena og Nordjyske Bank Arena, 16:00 i Granly Hockey Arena

Der er fuldt hus, fest og farver i Vojens i eftermiddag, når der er ægte topopgør med Aalborg, grundserievinderen, på besøg hos SønderjyskE.

Er det en konstellation, vi får at se senere på sæsonen?

I hvert kommer begge mandskaber formentlig til at skabe en "playoff-agtig" atmosfære i dag i Frøs Arena, hvor SønderjyskE kommer ind til matchen med et formdyk, der har resulteret i to nederlag på stribe, senest mod Herlev på hjemmebane tirsdag aften.

- Du må huske på, at mange af vores stamspillere var i finalen sidste år, og de er vant til at komme langt i slutspillet. Nu nærmer grundspillet sig sin slutning, og der er slutspil lige om lidt. Det er mest et spørgsmål om, at vi skal have slutspillet i gang, siger sønderjydernes cheftræner Mario Simioni, der ikke er så bekymret for problemerne i de seneste kampe. 

- Når det er sagt, skal vi slutte grundspillet godt af. Vi har fire kampe tilbage, og vi skal huske at spille god hockey.

Bedst mulige udfordring lige nu er et Aalborg-hold, der er ved at finde formen fra begyndelsen af sæsonen, blandt andet bevist ved en stensikker sejr over Frederikshavn fredag aften.

 Jeg er ret sikker på, at folk også vil kunne se i de sidste fire grundspilskampe, at vores motivation ikke kommer til at fejle noget. Vi er i god form, men vi mangler lige noget taktisk, der skal finjusteres, inden det bliver alvor, siger Aalborg-topscorer Thomas Spelling. 

Det kunne godt ligne en kvartfinale mellem Frederikshavn og Rungsted fra 13. marts, og derfor er matchen i Nordjyske Bank Arena i dag også vigtig på flere parametre. For det første gælder det en mulighed for hjemmebanefordel i kvartfinalerne, og den kan Frederikshavn vel i realiteten tage med tre point i eftermiddag.

I hvert fald kan nordjyderne sikre sig et fremragende udgangspunkt før de sidste kampe og muligvis også komme på siden af SønderjyskE, alt efter udfaldet i Vojens.

Frederikshavn tabte 0-4 i Aalborg fredag aften.

- Vi mistede vores koncept i et stykke tid, fik en dum udvisning, og der opstod en smule kaos, hvor de så scorer til 2-0. Efter det mål var det svært at komme tilbage i kampen, sagde træner Jari Pasanen efter nederlaget. 

Rungsted kommer fra en stensikker 4-2-sejr over Rødovre. Cifrene tættere end kampens forløb antyder, for det var først i sidste periode, at gæsterne fra Rødovre kom ind i kampen igen.

En solid, velstruktureret indsats fra Rungsted, men der var skår i sejrsglæden eftersom både Juuso Pulli og Nikolaj Rosenthal måtte udgå i tredje periode og begge kan være tvivlsomme til sæsonens måske vigtigste kamp. 

Endelig spiller Esbjerg Energy mod Odense Bulldogs, og for vestjydernes vedkommende gælder det om at erobre sjettepladsen tilbage efter fredagens nederlag i Herlev, hvor det ikke var alt for godt, hvad Esbjerg præsterede. Der skal mere rytme og stabilitet ind inden den kommende kvartfinaleserie, eller måske gemmer Esbjerg-holdet bare på noget, vi ikke har set endnu i denne sæson. 

Energy-mandskabet giver hjemmebanedebut til Jason DeSantis:

- Vi har set ham i Herning, Herlev og til træning, og vi er meget tilfredse med hvad vi har set. Han har en god attitude, den rigtige personlighed, en klog ishockeyhjerne, der formår at træffe de gode valg og en vilje til at sætte holdets interesser øverst, siger Esbjerg-træner Mark Pederson i klubbens kampoptakt.

Fynboerne fra Odense havde det svært mod et topkoncentreret Herning-hold fredag aften og spiller nu for at få en fin afslutning på sæsonen, ligesom der stadig er kontrakter på spil. Bulldogs-holdet har kørt på og kørt på siden 2020 begyndte, og kan spille fuldstændig frit i Esbjerg.

Det kan blive fynboernes fordel denne eftermiddag i Esbjerg, hvor presset ligger på hjemmeholdet.


Odense trak længste strå i straffeslagsafgørelse i Esbjerg RETRO: Julefreden spoleret i Hørsholm