En flot beløb i en svær tid går direkte fra dansk ishockey til Knæk Cancer-kampagnen

Klubberne i dansk ishockeys bedste række, Metal Ligaen, har stået sammen i de seneste to uger. I samlet flok har de ni klubber samlet ind til Knæk Cancer-kampagnen og spillet i specielle Knæk Cancer-trøjer, der efter kampene er blevet bortauktioneret.

Overskuddet er gået ubeskåret til Knæk Cancer. Desuden har spillere, ledere og fans aktivt støttet op omkring kampagnen, der i alt har sendt hele 550.153 kroner af sted til Knæk Cancer.

Pengene blev overrakt i aften i forbindelse med TV2’s store indsamlingsshow og tv-kampen mellem Herning Blue Fox og Aalborg Pirates, der afsluttede Metal Ligaens kampagne til fordel for kampen mod kræften.

- På ishockeyens og Metal Ligaens vegne er vi utrolig stolte over den indsats, som klubberne har leveret til fordel for Knæk Cancer. Det ville utvivlsomt have været nemmere at rejse penge med det tidobbelte antal tilskuere på lægterne, så at samle 550.153 kroner ind til Knæk Cancer på et svært grundlag og i en tid, hvor fokus er andre steder, er ganske enkelt vanvittig flot, siger Thomas Bjuring, Metal Ligaens kommercielle chef.

- Samtlige klubber tog i sidste sæson ansvar ved forskellige aktioner i deres nærmiljø og samlede over en million kroner ind til velgørende formål. Nu rejser de i flok og står sammen som liga. Den linje vil vi fortsætte i fremtiden, siger Thomas Bjuring.

Han nævner fansenes deltagelse i trøjeauktioner som et stort og flot aktiv i kampagnen. Også de spillere, der selv har været ramt af Cancer – eller har haft nære slægtninge, der har været ramt – er stået frem med åbenhed og appel til at støtte.

- Vi skylder også en kæmpe tak til de danske ishockeydommere, der afstod fra deres honorarer op mod Knæk Cancer-showet og på den måde skaffede 60.000 kroner til indsamlingen. Sikke et hjerte, de har vist frem der, siger Thomas Bjuring.

De tre videoer som Metal Ligaens hjemmeside lancerede fredag, og som bliver gentaget på TV2 Sport lørdag aften, er eksempler på, hvor hårdt Cancer rammer. Odense Bulldogs-spilleren Jeppe Holmberg overlevede, det gjorde Esbjerg-spilleren Christian Wejses mor og SønderjyskE’s sportschef Søren Stockfisch ikke. Sidstnævntes beretning blev fortalt af SønderjyskE’s administrerende direktør, Klaus B. Rasmussen.

- Alle har et forhold til sygdommen Cancer og forskningen, der giver os håb om at knække den, fortjener al mulig opbakning og økonomisk. Vores 550.153 kroner er en dråbe i havet, men kan beløbet bare rykke forskningen og gode formål et skøjtetag fremad, glæder vi os i allerhøjeste grad, siger Thomas Bjuring.


RETRO: Rekordmanden, der ikke kan få nok BILLEDER: SKARPE SKUD fra Herning-Aalborg