Fynboerne tog endnu et skridt væk fra bunden

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 5-1 (2-1,2-0,1-0) For anden kamp i træk scorede Odense Bulldogs fem gange, men i modsætning til lørdagens kamp mod Aalborg rakte det denne mandag aften til sejr, da Herlev Eagles kun scorede en enkelt gang.

Det var endda kampens første mål, som ørnene næsten fik foræret af Samu Perhonen i Bulldogs-målet, der ikke fat i skuddet fra Mattias Asperup, som blev sat ind i powerplay. Blot 16 sekunder senere udlignede Rasmus Simonsen på et suverænt leveret straffeslag, og man må virkelig sige, at de danske Odense-spillere endte med at stråle i aften.

Fynboerne manglede fire importspillere inklusive den nye mand Topi Piiponnen, men det var altså ikke nok til, at Herlev - der ellers kom fra en fin kamp mod Rødovre - kunne stoppe Bulldogs-lavinen i aften.

Mathias Mølgaard var på pletten her, der og allevegne. Han scorede fem mål i hele sidste sæson. Det kontonummer har han allerede nået nu i denne sæson, og i aften blev det altså til hele tre scoringer fra den store forward.

Den første faldt i slutningen af første periode, hvor Mathias Mølgaard afsluttede et godt drive op langs venstre side med et solidt svirp, der passerede Horak i Herlev-buret.

Mølgaard lynede yderligere to gange inden for anden periodes første otte minutter for et fynsk hold, der havde skærpet disciplinen i forhold til lørdag mod et Herlev-hold, der omvendt ikke kom op i hverken kreative eller tempomæssige omdrejninger.

Mølgaards 3-1-mål blev smadret op under nettaget og 4-1'eren var et maskeret, lynhurtigt skud, som hverken back eller målmand nåede at opfatte.

Der var næsten Nikolaj Ehlers-vibes over Mølgaard, sådan som han afsluttede i aften.

Formstærke Rasmus Simonsen hamrede 5-1-målet ind i tredje periode, der var en formalitet foran 1121 tilskuere i Odense.

Herlev kunne ærgre over en skidt aften, og som Daniel Baastrup-Andersen sagde det efter kampen, var det som om Herlev ikke helt mødte op hverken fysisk eller mentalt denne mandag. Det kan koste pladsen i Metal Final4.