Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Det er et vigtigt opgør inden landsholdspausen, og der kan altså næsten blive slutspilsagtig stemning i Odense i aften. Der kommer mange tilskuere - formentlig også fra Esbjerg - og de to hold er side om side i tabellen i noget, der nu ligner kampen om anden- til femtepladsen med Herning og SønderjyskE som de øvrige deltagere i det kapløb.

De fire mandskaber ligger inden for fem point, og vinder Odense i aften, rykker fynboerne forbi Esbjerg og frem i top fire, der som bekendt giver hjemmebane i kvarten. Omvendt kan Esbjerg lægge fin afstand til Bulldogs med en sejr.

Det slår ofte gnister mellem de to hold, og med kampens vigtighed in mente, skal det nok også blive tilfældet i aften. Begge hold er i god form.

- Odense har flere gange formået at score i sidste minut mod os, og snuppede dermed sejren fra os. Kampene har ofte balanceret længe, men er til sidst faldet ud til deres fordel, selv om vi gjorde meget rigtigt. Det skal vi have ændret, så det bliver vigtigt at holde fokus og koncentration til sidste sekund. Nogle taler om held og uheld. Vi har fokus på det ting, som vi kan påvirke, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Odense spiller med disciplin. De bygger videre på præstationerne fra sidste års grundspil og har hævet niveauet yderligere. ”Bulldogs” råder over bevægelige og skøjtestærke backs af høj kvalitet, som formår at sætte spillet i gang, så det bliver en vanskelig kamp derovre, kommer det fra Jaspers. 

Bulldogs vandt senest 5-2 over Rungsted i en kamp, der var lidt tættere end cifrene antyder. Men Odense var på stikkerne foran begge mål, og det gav pote. Samtidig stod Fredrik Bergvik lige en anelse mere stabilt end kollega Östlund i den anden ende, hvilket også gav pote. 

Historikken: Odense har vundet to gange 4-3 og en gang med 6-2 i de indbyrdes kampe. Vestjyderne vandt den sidste kamp med 2-1 efter staffeslag.

Skader/karantæner: Odense var uden Rasmus Simonsen, Mathias Mølgaard og den karantæneramte Martin Larsen (som også har karantæne i aften). Esbjerg spillede mod Rødovre uden Frederik Bjerrum, Henrik Mærsk og Tobias Ebener.

Hold øje med: Det er foreløbig sidste kamp for Juhamatti Aaltonen for Esbjerg. Spændende om han fortsætter i Vestjylland eller om han skal videre ud i Europa. Odenses nye mand Michael Keränen så fornuftig ud mod Rungsted. Han skaber plads til sine kædemakkere. 

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads i Spar Nord Arena til at guide seerne gennem de 60 minutter. 

Det forventer vi: En knaldhård fysisk kamp med få mål. Jævnbyrdigt til det sidste, måske overtid. 

Statistikken: Esbjerg er toer på formbarometeret over de sidste fem kampe med 12 point, mens Odense står med 7 point for de seneste fem kampe. De seks point af syv er dog kommet i de seneste to kampe. 


OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates OPTAKT: SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls