Kampstart 15:00 i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs med hjemmebane mod Frederikshavn White Hawks.

I indeværende sæson har det været en sikker sag for fynboerne, der har domineret Frederikshavn totalt.

Fem sejre og 15 point er facit for fynboerne, der ikke har været i nærheden af at tabe point mod White Hawks.

Og det er en ganske skør situation. 

For øjeblikket har Frederikshavn 58 point, mens Herlev har 60 point.

Herlev ligger nummer seks og Frederikshavn nummer syv, og det står mejslet i granit, at Odense slutter på tredjepladsen, uanset hvordan fynboerne afslutter. 

Frederikshavn slutter grundserien i dag, mens Herlev møder Aalborg og Herning i de to sidste kampe.

Hvis man forudsætter at Herlev ikke får point mod de to hold, der er på jagt efter førstepladsen, kan Odense altså ret beset selv bestemme, hvem man møder i kvarten, og ved at tabe til Frederikshavn i dag, så kan fynboerne måske få "favoritmodstanderen" i slutspillets første runde.

Men omvendt: Gider Odense-spillerne overhovedet sætte renommé, omdømme og formkurve på spil i dag og lade spekulationer om at "tabe med vilje" brede sig?

Det er formentlig en diskussion, Bulldogs-ledelsen slet ikke gider have åbnet i den kommende uge, så mon ikke vi får "ærlig hockey" og begge hold i kamp for at komme godt ind til slutspillet?

Det forventer vi: Derfor må vi også forvente et Odense-hold, der fylder på "med fuld hammer" fra start i dag. Derfor er fynboerne favorit mod et svækket Frederikshavn-hold.

Skader/karantæner: Brien Diffley, Arturs Salija, Henry Hardarson, Philip Rafnsson og Kristian Jensen var ikke med hos Odense i fredags i Esbjerg, mens Frederikshavn spillede uden Tad Galansky, Denis Rubanyk, Jesper Jensen, Alexander Bumagin og Daniel Trkulja mod. Aleksi Halme er tilbage efter overstået karantæne. 

Hold øje med: Netop Halme har været i topform i den seneste del af sæsonen. Hos Odense er en Jesper Thörnberg altid farlig på en dag, hvor han nok skal få mange muligheder for at fyre sit fremragende skud af. 

Historikken: Den er "point blank" for Odenses vedkommende. 15-0 i point over Frederikshavn i fem kampe. Målscoren er 21-8 og to gange har fynboerne holdt buret rent.  

Statistikken: En ting taler for Frederikshavn i dag, og det er den jerndefensiv, holdet har leveret i de seneste kampe. 5-1 over Rungsted, 2-0 over SønderjyskE og 3-2 i Herlev lover godt frem mod slutspillet. Odense har lukket hele 19 mål ind i de seneste fem kampe, og det er formentlig også et hul, som Paul Thompson ønsker stoppet inden på fredag. 

 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy DE SKAL DØMME I PLAYOFF: Her er listen