Kampstart 19:30 i VinMedKant Arena

Det her er en nøglekamp. Intet mindre.

For efter en god start med fire point i de første to kampe, er Odense Bulldogs faldet stille og roligt nedad i tabellen, og ligger nu omkring den niendeplads, som de fleste havde spået dem til.

Men - fynboerne viste altså glimrende spil i de første kampe, hvor de var over modstanderne som bidske hunde, men det har Bulldogs altså misset i de seneste kampe mod Frederikshavn og Herlev.

Det var måske naturligt nok tirsdag aften mod Herlev, at sagen fra fredag aften lå i baghovederne på Odense-spillerne, men nu skal fynboernes mentale tilstand være tilbage på rette spor mod et Herning-hold, der bortset fra nederlaget i Herlev-kampen på 2-5 kun har spillet tætte kampe. 

 - Jeg er hverken tilfreds med vores præstationer mod Herlev i tirsdags eller mod Frederikshavn i fredags. Jeg er skuffet over vores positionsspil i egen zone og viljen til at konkurrere. Vi var for dårlige i nærkampe og skøjteløb. Vi skal op på et højere niveau, siger Odense-træner Pelle Svensson til Fyens Stiftstidende før kampen. 

Det er fynboernes første fredagskamp på hjemmebane mod et Herning-hold, der kommer ind til kampen med stor selvtillid efter sejren mod Aalborg i straffeslag tirsdag aften.

- Der vil altid være ting at forbedre. Ishockey er et spil med fejl, men vi kan tage mange positive ting med fra kampen. Vi gjorde meget af det, vi gerne vil, og frem for alt kom vi med en indstilling, hvor vi var klar til at konkurrere. Vi fik vist, at vi er et hårdt hold at møde, siger Blue Fox-træner Ben Cooper til Herning Folkeblad.

Historikken: Der er ikke særlig meget håb at hente for Odense, hvis man kigger tilbage på sidste sæson. Her vandt Herning samtlige fem kampe: 26-6 i målscore og 15-0 i point.

Statistikken: Måske mangler Odense i virkeligheden en rigtig måljæger. Der er mange spillere med fin spilforståelse hos fynberne, men det kniber med at finde "sniperen", der virkelig skal hælde point ind. Odense har blot 1,66 mål pr. kamp, og det rækker ikke til mange point i længden.

Duellen: Morten Poulsen har spillet en god sæson hidtil, og han ligner en mand, der kommer til at udfordre den solide Evan Cowley i Odense-buret, der efter en række flotte kampe havde en gennemsnitlig aften tirsdag, hvor hans forsvar dog slet ikke arbejdede som "normalt".

Det forventer vi: At Herning vil forsøge at komme hårdt og tungt og presse et presset fynsk mandskab. Odense skal godt gennem første periode, hvis det skal blive en god fredag aften for fynsk ishockey.

Skader/karantæner: Odense har Lucas Bjerre Rasmussen og Jakob Wittendorf ude, mens Herning nærmer sig fuldt hold, hvis Dan Maggio er kommet sig over sit hold i ryggen. Mark MacMillan skulle ifølge Herning Folkeblad nemlig også nærme sig sin sæsondebut. 

 


Pistilli-comeback er officielt i Esbjerg Energy OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE