Kampstart 19:30 i Frøs Arena

SønderjyskE og Frederikshavn spiller næsten altid jævnbyrdige kampe.

Der er et eller andet "jævnbyrdigheds-DNA" mellem to mandskaber, der gør, at det næsten altid bliver ret lige, når et af holdene har taget turen op eller nedad den jyske motorvej.

De seneste fire ligakampe mellem de to hold er alle blevet afgjort med et eller to mål, og hvorfor ikke også i aften? Der er formentlig stor respekt holdene imellem. 

Frederikshavn kommer dog med en uhyre stor selvtillid og nogle af Metal Ligaens absolut bedste solister for øjeblikket. Vi tænker på Bumagin, der er inde i en formtop for øjeblikket, og det er endnu mere tilfældet for Dane Fox, der har fundet sig selv mentalt og spillemæssigt efter en hård start på sæsonen.

Masser af harmoni i Frederikshavn, der møder et SønderjyskE-hold, der fik vendt skuden på en god weekend med udesejre i Odense og Herlev. I Odense var det meget nervøst i slutfasen, mens det var langt mere overbevisende af sønderjyderne i kampen mod Herlev, hvor tingene blev sat på plads i tredje periode og sejren endte med at blive klar og på 6-3. En af de bedre, sønderjyderne har spillet i denne sæson. 

Hold øje med: Josh MacDonald spillede en glimrende kamp i Herlev for nylig og er en mand, der forsøger og forsøger. Får han først hul på bylden for alvor for sønderjyderne, kan han måske blive den mand, der bliver "målscorertypen". Hos Frederikshavn er Mads Larsen helt på toppen for øjeblikket. Formstærk både offensivt og defensivt. 

Skader/karantæner: Anthony Nigro har siddet ude på det seneste for SønderjyskE, der har U20'erne Biel og Borring tilbage i truppen, men spillede uden Daniel Nielsen og Daniel Kønig Hansen i kampen mod Herlev. Spændende om "gamle" René Holm får lov at spille med igen. Frederikshavn uden Mathias Mølgaard, men har ellers alle mand friske.

Det forventer vi: Udebanesejre har der været mange af i de seneste sæsoner i de to holds indbyrdes opgør. Udeholdet har ofte haft held med at afvente, og det gør Frederikshavn formentlig også i aften. Det bliver tæt i Vojens.

Statistikken: Frederikshavn kommer med et suverænt formbarometer. Nordjyderne har seks sejre på stribe og står med 17 ud af de seneste 18 mulige point. SønderjyskE har i samme periode blot høstet syv point, men de seks er altså kommet i de seneste to kampe. En svendeprøve for SønderjyskE i aften.

Historikken: Frederikshavn har 2-1 i kampe over SønderjyskE i sæsonen. Der er blot scoret ni mål i de tre indbyrdes kampe. Taler det for endnu en målfattig aften? 


Tre spilledages karantæne til Mads Eller - Rødovre Mighty Bulls Thomas Spelling ude på ubestemt tid - men håber på julekampe