Kampstart 19:30 i Frøs Arena

Herning vinder altid i Vojens.

Sådan fornemmer SønderjyskE-fansene, at det foregår og statistisk set er det også ganske korrekt, for Herning har vundet seks af de seneste syv kampe på sønderjysk is, hvis man tager overtid og straffe med.

Frøs Arena bringer med andre ord det bedste frem i Blue Fox-spillerne, og det er naturligvis også den følelse, herningenserne forsøger at tage med ind til matchen i aften.

Den er i øvrigt omgivet af "Shirt off your back"-konkurrence og masser af andre klassiske hockey-aktiviteter i Vojens denne aften, hvor hjemmepublikummet håber, at Steffen Frank fortsætter sit stærke spil fra sidste weekend, hvor han var hovedmanden bag triumfen i Continental Cup-semifinalen.

Herning kommer fra en uges kamppause og har helt friske ben og hoveder efter den seneste 4-3-sejr over Rødovre. Herning har vundet fire kampe på stribe, og kan vel for første gang i sæsonen spille nogenlunde frit. 

Historikken: Herning står med seks point i to kampe mod SønderjyskE i sæsonen. Midtjyderne vandt den første match med 2-1 på et sidste sekunds-mål af Morten Poulsen, mens det i Kvik Hockey Arena blev stensikre 4-1 i sæsonens hidtil bedste kamp fra Hernings side. Mentalt overtag til aftenens gæster.

Statistikken: Dejlig sæson hidtil for Morten Poulsen, der står med flotte 20 point og allerede nu er tæt på sidste sæsons 25 grundspilspoint. SønderjyskE kniber lige nøjagtig Mike Little ind på top 20 i pointligaen, og står vel med en - ikke akut - men i hvert fald en mangel på en målscorertype.

Hold øje med: Phil Lane virker til tider noget satset i sit spil, men han har også tekniske kvaliteter, der er meget fine. En do or die-spiller hos sønderjyderne. Herning havde Lasse Lassen tilbage med to mål i Rødovre, og måske er det starten på en stor periode for den notoriske målscorer.

Skader/karantæner: SønderjyskE havde Frederik Bjerrum ude i Frederikshavn, mens Herning senest var i Rødovre uden Rasmus Nielsen, og har altså endnu ikke fået aktiveret den nye back Reid O'Neill - om hans papirer er blevet klar, finder vi ud af i aften. På målmandsposten har Simon Nielsen også været ude på det seneste. 

Det forventer vi: En helt tæt kamp, hvor Herning formentlig vil overlade initiativet til hjemmeholdet og spille på de skarpe omstillinger. Formentlig målfattigt og helt lige. 


OPTAKT: Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks