Odense scorede seks gange i tredje periode

Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs 2-9 (0-2,2-1,0-6) Det blev en målrig affære, da Rungsted tog imod Odense i det første opgør i Metal Ligaen i 2023.

Til fynboernes glæde lavede de med afstand flest. Gæsterne fik en drømmestart, da Mathias Mølgaard, efter videogennemsyn, bragte sit hold foran, i en situation hvor målet var ude af position. Odense var klart bedst i en første periode, hvor Rungsted lignede et hold med forlængede nytårstømmermænd.

Cheftræner Hjalmarsson tog også hurtigt en timeout, for at råbe sine spillere op, men det hjalp ikke voldsomt i de første 20 minutter.

Inden første pause blev det også 2-0, da Mikkel Hansen lavede sit første sæsonmål med fire minutter tilbage på klokken. Rungsted blev vækket inden 2. periode, og fik hurtigt reduceret til 1-2. Topscorer Lucas Andersen klappede resolut til pucken, og så var Lekkas i Odense-målet passeret.

Herefter fulgte gode sekvenser for det stærkt decimerede Rungstedhold, der også i løbet af opgøret mistede Malte Setkov der måtte udgå. Odense bragte sig foran med to scoringer, de den stadigt nye amerikaner Westin Michaud var over en returpuck fra lejesvenden fra Rögle, Fabian Arwidson i Rungstedmålet. Den 18-årige svensker havde en meget travl aften.

Til sidst i perioden tog Odense nogle usmarte udvisninger, og i en 5 mod 3 situation, kunne Brett Thompson reducere til 2-3, og da Brien Diffley fik en udvisning til allersidst, startede Rungsted den sidste periode i to minutters overtal, og kampen levede i bedste velgående. Det gjorde den dog ikke særligt længe.

Gæsterne overlevede undertallet, og så faldt Rungsted totalt sammen og tabte perioden med 0-6. Skvorcovs, True og to gange Thörnberg og Ehlers fuldendte målscoringen for Odense, der kunne tanke god selvtillid ovenpå en komfortabel 9-2 sejr i Rungsted, efter tre nederlag i træk.