Kampstart 19:00 i Bitcoin Arena

Det er et virkelig nøgleopgør, der åbner Metal Ligaen i 2023.

Et hurtigt kig på tabellen viser, at det i den grad er top fire-kampen, der er på spil i aften i Rungsted, hvor Odense kommer på besøg.

Rungsted står med 43 point, Esbjerg med 44 point på henholdsvis femte- og sjettepladsen. Odense har 52 point lige over stregen, der giver hjemmebane i kvartfinalen og med lidt god vilje kan vi inkludere et formsvagt SønderjyskE-hold med 56 point i den kamp. 

I hvert fald kan Rungsted med tre point i aften få Odense inden for rækkevidde, mens fynboerne omvendt måske kan lægge noget, der ligner en afgørende afstand til nordsjællænderne, hvis Odense tager tre point i Bitcoin Arena.

Odense kommer fra tre tætte nytårskampe mod Aalborg og Herning, der kun gav to point. I og med, at de to af kampene var på hjemmebane, var udbyttet noget skuffende for fynboerne, selv om der spillemæssigt ikke var langt op til top to-holdene.

Efter den sidste kamp mod Herning talte Jesper Thörnberg om, at Odense skal være endnu mere aggressive foran mål, hvis trenden skal vendes, så det er formentlig, hvad Rungsted kan forvente i aften. 

Hjemmeholdet i aften fik tre point ud af nytårskampene. Nogenlunde tilfredsstillende for Rungsted, de mange skader taget i betragtning. Men skal Erik Hjalmarssons mandskab videre i tabellen, kræver det sejr i aften og gerne en stime af en slags.

Det forventer vi: Rungsted lidt "lettere" spil mod Odenses "tunge" og mere fysiske mandskab. De seneste to opgør har Rungsted haft teten og holdt Odense væk, så hjemmeholdet må på den baggrund være smal favorit i aften.

Historikken: Odense vandt det første opgør med det famøse "spøgelsesmål" i straffeslag med 5-4 hjemme, men i de seneste to opgør blev det altså til Rungsted-sejre (2-0 og 4-1) i Bitcoin Arena. 

Statistikken: Odense er trods de to nederlag i Rungsted ligaens bedste udehold pt med 28 point i 15 kampe. Viser Bulldogs styrken igen?

Hold øje med: Stefanos Lekkas kender vi i Odenses bur, han er oppe mod Rungsteds unge lejesvend Fabian Arwidson, der leverede en meget fin kamp i Herlev og formentlig står igen i aften.

Skader/karantæner: Det gør han fordi han er lejet i to kampe og fordi både Wallin og Grubak formentlig er ude med skader. Rungsted manglede i øvrigt Mathias Røndbjerg, Sebastian Bergholt, Nick Moutrey, Jacob Gammelgaard og Frederik Bjerrum mod Herlev. Odense var uden Henry Hardarson i nytårskampene. 


Skadesplaget Rungsted-hold knækkede til sidst HETAG UGENS HOLD: Se HVEM der er med i ugens A-kæde