SønderjyskE var en del skarpere end Rødovre i en tempofyldt match og vandt med fire overskydende mål

Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE 1-5 (0-0, 0-3, 1-2): Rødovre Centrum Arena lagde tirsdag aften is til sæsonens sjette og sidste dyst i Metal Ligaens grundspil mellem Rødovre og SønderjyskE. Gæsterne havde været suveræne hidtil mellem de to hold, så tyrene skulle forsøge at ”reducere” de lyseblås 5-0-føring i kampe.

Dette blev dog ved håbet for Rødovre, for SønderjyskE spillede en bundsolid match på den københavnske vestegn. Holdet grundlagde sejren med tre scoringer i anden periode, og Nicolaj Henriksen stod en stor kamp i målet. Effektivitet til forskel på en ellers jævnbyrdig aften, hvor Rødovre havde masser af chancer til at få point.

Højt tempo fra kampens begyndelse med hurtige spilvendinger og masser af jagt på puck fra det forsvarende hold. Der blev gået til den i nærkampene, og spillet kørte med kun få spilstop i de første 10 minutter. Ganske iøjnefaldende.

Første halvdel af perioden var uden de helt åbne chancer på de to målmænd, John Muse og Nicolaj Henriksen. Jeremy Beaudry med Rødovres hidtil største mulighed efter 12 minutter, men her lukkede Henriksen flot af i gæsternes mål.

En personlig fra Rødovre var ved at koste, men John Muse diskede op med stor redning på et forsøg fra Mathias Borring Hansen, der fik serveret pucken fra modstanderen. De første 20 minutter endte målløse, men stor intensitet og tempo fra begge hold.

Anden periode var kun 80 sekunder gammel, da William Boysen bragte gæsterne foran. Pucken gik på tværs af mål og frem til en fri Boysen, der lagde pucken højt i mål.

Matchens første powerplay tilfaldt Rødovre, der spillede to udmærkede minutter med hurtigt pasningsspil og et par forsøg. Tydelig fremgang i denne disciplin i forhold til tidligere hjemmekampe.

Tempoet var sænket lidt i anden periode, men i takt med minutterne blev det atter øget. SønderjyskE fik imidlertid bidt sig fast i hjemmeholdets zone halvvejs i perioden, da mandskabet fik sit første overtal. Rødovre blev fuldtallige, men sekundet efter lå pucken bag John Muse i målet. Scoringen signeret Martin Eskildsen og dermed var gæsterne foran 0-2.

Guillaume Leclerc spillede en glimrende kamp for Rødovre, og han var også tæt på at reducere. Nicolaj Henriksen diskede dog op med en sikker redning.

SønderjyskE øgede føringen med små fem minutter til pause, da Mads Eller på fremragende vis snørede en Rødovre-back og lagde pucken ind under John Muse. Gæsterne holdt den komfortable føring til pause, men Rødovre sluttede perioden med en stribe ganske store chancer. Henriksen sprællede i målet, og det gjorde han effektivt. Effektive 20 minutter af Mario Simionis tropper.

Efter en stærk sønderjysk begyndelse på sidste periode overtog Rødovre initiativet. Og bedst, som hjemmeholdet fandt takterne, satte SønderjyskE sin fjerde scoring. Det var Brendan Harms, som sendte pucken i netmaskerne med baghånden efter ni minutter.

Rødovre fik powerplay med syv minutter igen, og det afstedkom en reducering ved Marco Illemann. Kort efter fik gæsterne overtal – fem mod tre – men Rødovre lukkede ned for de lyseblå spillere.

Lidt over to minutter før tid fik Rødovre powerplay, og det udnyttede cheftræner Thor Dresler til at erstatte John Muse med en markspiller for at spille seks mod fire. Der blev også taget en timeout, men lige lidt hjalp det.

SønderjyskE lukkede opgøret med en scoring i tomt mål ved Brendan Harms og dermed kunne holdet drage hjem til Vojens med en stensikker 5-1-sejr. Og samtidig er holdet kommet et skridt tættere fjerdepladsen. Stor effektivitet fra gæsterne, der dermed har vundet seks ud af seks kampe mod tyrene i denne sæson. Ganske enkelt imponerende.

Aalborg sendte (næsten) Odense ud i mørket White Hawks-spillerne vandt for klubbens fans