De lyseblå dominerede og spillede effektivt i Aalborg

Aalborg Pirates - SønderjyskE 3-6 (1-3, 0-1, 2-2)

Bentax Isarena lagde ramme til et vaskeægte topbrag mellem nummer et, Aalborg Pirates, og nummer tre, SønderjyskE og med en bundsolid indsats lykkedes det for gæsterne at hive den første sejr i sæsonen hjem mod Aalborg.

SønderjyskE havde for kort tid siden vundet Continental Cup og med tre sejre efterfølgende i Metal Ligaen, så havde de fået et par ekstra fridage.

Pirates var stadig uden backen Sebastian Bergholt og forward Marcus Pedersen, der har været ude i længere tid, men i forhold til seneste kamp var backen Victor Panelin-Borg og forward Felix Scheel kommet på skadeslisten.

Hos SønderjyskE var Anders Førster og Steffen Frank tilbage på holdet i forhold til de seneste kampe, så det kun var Daniel K. Hansen, Anders Biel, Josh MacDonald og Patrick Galbraith, der manglede på holdkortet for SønderjyskE.

Aalborg fik den værst tænkelige start på kampen, da Martin Eskildsen efter små to minutter kunne bringe SønderjyskE foran med 0-1. Afleveringen kom fra uventet kant, da det var Aalborgs Lasse Bo Knudsen, der serverede pucken for ham. George Sørensen var ikke klar i nettet og en hurtig føring.

Aalborg kæmpede videre, og fik også udlignet, mens SønderjyskE var i overtal. Godt arbejde af Tobias Ladehoff på egen blueline fik han opfanget pucken, og skøjtede mod mål. Han havde Pierre-Olivier Morin med bag selv, hvor han sendte pucken i nettet bag Nikolaj Henriksen til udligning.

Aalborg skøjtede på, men det var SønderjyskE, der scorede et par hurtige mål ved MacGregor Sharp. Først ved en styring på vej ind foran mål, hvor han fik staven og sendte pucken forbi George Sørensen. Kort efter kom SønderjyskE igen i powerplay, og denne gang skulle de kun bruge 15 sekunder for at komme foran med 1-3. Igen var det MacGregor Sharp, der var hurtigst over en returpuck fra George Sørensen, som han let kunne sende i mål.

Aalborg tog timeout for at få styr på aftalerne igen og nogle småting, som Garth Murray ville have rettet. Det var dog SønderjyskE, der var tæt på at komme på 1-4, da der var klumpspil foran George Sørensen, men pucken gik ikke i nettet.

1-3 efter 1. periode kunne man ikke sætte en finger på, hvor SønderjyskE var sharp, når der skulle udnyttes chancer.

Det var ikke en stor 2. periode fra nogle af holdene, men det lykkedes for SønderjyskE at komme yderligere foran, mens der gik tyve minutter af uret. Det var Anders Førster, der sendte pucken i nettet til 1-4 og dermed sandsynligvis lukkede kampen for SønderjyskE.

SønderjyskE havde pucken meget i Aalborgs zone, hvor man kunne se den betydning, som Victor Panelin-Borg og Sebastian Bergholt har for Aalborg i egen zone. Sønderjyderne satte sig fast, og Aalborg havde store problemer med at få pucken ud af zonen og få friske folk ind. Aalborg kom til sporadiske chancer, hvor friløberen til Martin Højbjerg var den største chance. Selvom Henriksen ikke fik det store modspil, så det var en stærk redning.

Aalborg kom ud til 3. periode med ændrede kæder, der skulle ske noget, som Julian Jakobsen udtrykte det til TV2Sport op til periodens start.

Det gav flere gode muligheder, hvor Nikolaj Henriksen blev sat på flere prøver, men han stod en solid kamp, når der var behov for det.

Det var der bestemt, da SønderjyskE tog et par udvisninger kort efter hinanden, hvor Aalborg kom i fem mod tre i et lille minut. Det lykkedes ikke for Aalborg at få udnyttet overtallet, men i stedet var det Mads Lund, der kom afsted mod mål, hvor han sikkert udnyttede muligheden.

Aalborg så ud til at have forladt hallen mentalt, og der blev lavet meget personlige fejl. SønderjyskE kom også på 1-6, da Daniel Madsen var hurtig over en puck foran mål efter gode aktioner fra Kasper Diedrichsen, der strøg omkring mål og pasningen til Madsen.

Kort efter fik Aalborg reduceret ved Thomas Spelling, der var først over en løs puck ved den ene stolpe og også Flodqvist fik scoret, uden at hjemmeholdet dog var i nærheden af point.

Aalborg var tæt på at komme på 4-6, men Henriksen var hurtig med stolpen til at lukke af for Pierre-Olivier Morin og Jeppe Jul Korsgaard. Dommerne blev kaldt ud til boksen for at gennemse chancen, og den pause benyttede SønderjyskE til at tage en timeout, og Henriksen skøjtede ud og kastede op i boksen.

Tiden gik stille af uret, og SønderjyskE kunne tage tilbage til Sønderjylland med tre fortjente point.

Denne gang vandt Rungsted med tenniscifre Spændingsmættet lokalderby og 3-1 til Rødovre over Herlev