De lyseblå gæster vandt for ottende gang på stribe i Spar Nord Arena

Herlev Eagles-SønderjyskE 4-6 (2-2,1-1,1-3) En begivenhedsrig onsdag aften gav tre point til SønderjyskE, der var en tand mere effektiv end hjemmeholdet i meget livlig kamp. Ti mål blev det til, men det var til ærgrelse for hovedparten af de 473 tilskuere, der endnu engang måtte gå slukørede hjem efter en kamp mod sønderjyderne. 

Isen var fyldt med action straks fra start. Steffen Frank var lynende hurtigt på spil med en glimrende 0-1-scoring, men der gik kun få minutter, inden Matthias Asperup vældig elegant drev ind langs SønderjyskE-målet og udlignede for hjemmeholdet. 

Magnus Molge røg i straffeboksen, og det straffede...Herlev såmænd. SønderjyskE fumlede på egen blå linje, og det så Luis Blak Olsen, der fik frit løb ned mod Patrick Galbraith. 

Nærmest liggende og med Cam Brown på ryggen fik Blak Olsen slebet pucken ind bag Galbraith og Herlev var foran 2-1 på et undertalsmål.

Uanset hvor og hvordan SønderjyskE spiller ishockey, så kan de stort set altid stole på Steffen Frank, når det brænder på. Og da Frank var af sted i en to mod en tog han selv chancen og lagde den ind bag Horak til 2-2. 

Der var kun spillet otte minutter, og en formidabel start på kampen for publikum i Spar Nord Arena, der kunne se det hæsblæsende tempo stilne en smule af i resten af perioden. 

Jævnbyrdigheden fortsatte i anden periode, og det var Herlevs tur til at være i teten med Alexander Lindqvist-Hansens 3-2-scoring. Mønsteret fortsatte:

Ingen af holdene var foran særlig længe, og blot to minutter senere var Mathias Borring Hansen på pletten med 3-3-målet. 

Herlev troede også, at det var blevet 4-3 i slutningen af anden periode, hvor Niklas Tikkinens mål blev annulleret efter en sønderjysk challenge. I den sønderjyske boks havde man noteret sig, at pucken havde ramt nettet bag mål inden scoringen, der dermed blev annulleret efter dommercheck.

Eagles havde ellers godt fat i dele af anden periode og kunne sagtens have ført med en enkelt.  

I tredje periode kom Herlev under tungt pres fra start efter to udvisninger, der betød fem mod tre-spil til SønderjyskE. Det udnyttede Mike Little og kort efter var der rent bombardement på Lukas Horak.

Det standsede dog, da Mathias Borring Hansen tog en udvisning bag Herlevs mål, som flyttede pucken op i den anden ende. 

Eagles udnyttede det prompte. Efter to-tre forsøg endte pucken hos Lapenkov, der tæt under mål klaskede den i kassen til 4-4. 

Stor Herlev-jubel, men igen varede det ikke længe, før kampen vendte igen.

Der gik faktisk ikke mere end 21 sekunder, før Cam Brown vandt en faceoff, som røg direkte tilbage til Daniel Kønig Hansen, der plaffede pucken i kassen til 5-4 i sønderjysk favør. 

Trods ihærdigt Herlev-arbejde i slutfasen lykkedes det ikke at komme tæt på Galbraith, i stedet satte Matt Salhany det sidste mål i tomt bur til SønderjyskE og dermed fortsatte det lille kompleks hjemme mod SønderjyskE.

Det var ottende gang i træk, at Herlev tabte i Spar Nord Arena mod de lyseblå gæster. 


VIDEO: Højdepunkter fra Herlev-SønderjyskE Metal Final4: Sådan findes værten