Der er lang vej hjem før vi kan få tilskuere på lægterne igen, siger virolog til Ekstra Bladet

Der blev lukket op for et lille håb i går, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) gav udtryk til forsigtig optimisme i forhold til igen at få åbnet samfundet op. 

Frederiksens devise lød på, at man måske om et par ugers tid kunne påbegynde en normalisering af tilstandene igen, men det er som bekendt ikke lig med "frit slag" hele vejen rundt. 

Og kigger vi på sportens verden, så forudser virolog Allan Randrup Thomsen, der er professor i virologi ved Københavns Universitet, at der er lang vej hjem, før elitesport igen kan spilles med tilskuere. Vi skal formentlig helt hen i slutningen af august forudser han overfor Ekstra Bladet. 

Avisen har helt konkret spurgt til Superliga-fodbolden, hvor man tripper for at komme i gang igen og fuldført sæsonen, men sker det, bliver det uden tilskuere i første omgang og med restriktioner på den anden side af sommerferien. 

Og det er formentlig også en forudsigelse, man kan overføre på andre sportsgrene, herunder ishockey - og Metal Ligaen. 

-  Mit bud er, at der bliver åbnet for tilskuere i slutningen af august, men det er jo ikke mig, der skal lave planerne. Man skal åbne i tempi, siger Allan Randrup Thomsen. 

Han forudser endda, at man i første omgang begynder med restriktioner. 

- Man kan jo fordele dem jævnt ud over stadion. Måske med to meter i mellem sig. Jeg ved godt, at det ikke giver samme stemning, men det kan være et kompromis for at finde ud af konsekvenserne, siger virologen. 

Holder forudsigelserne stik, kan vi altså i hvert fald risikere en forsæson i ishockey uden tilskuere og en sæsonstart, der kan risikere at blive omfattet af visse restriktioner. 


PODCAST: SPORTSCHEF I EN CORONATID - Struzinki om nuet, sæsonen 19/20 og fremtiden METAL LIGAEN: Mike Little stærkest i at "vinde pucke"