Jesper Thörnberg afsluttede grundspillet med 5-4-scoringen i en åben kamp mellem Odense og Rungsted

Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital 5-4 (1-1,1-0,2-3) 1-0 Odense Bulldogs tog en sejr i grundspillets sidste kamp og besejrede Rungsted Seier Capital i overtid med cifrene 5-4. I en lidt rodet, men chancerig kamp lignede det ellers længe, at Odense ville cruise sejren i land i ordinær tid, men to hurtige mål og en udligning med 14 sekunder igen fra Lucas Andersen, gav gæsterne en smule selvtillid inden kvartfinalen mod Aalborg Pirates.

Stor fejl sikrede udligning kort før pausen

De to hold var begge ramt af skader og begge mandskaber sparede tydeligt mange spiller før det kommende slutspil, hvilket kunne ses på første periode. Trods mange chancer var tempoet langt fra det,  man har set det tidligere i sæsonen.

Chancer var der som nævnt nok af i første periode, og allerede efter 30 sekunder var Otto Nieminen ved at udnytte en fejl af Sebastian Bergholt, men en stor redning af Oskar Östlund forhindrede en tidlig fynsk føring.

Herfra tog gæsterne over, og det virkede som om Odense slet ikke var oppe i gear i deres tilbageløb og i opdækning. Rungsted fik relativt nemt spillet sig igennem til chancer, og både Brett Thompson og Morten Jensen var utroligt tæt på at bringe Rungsted i front, men Stefanos Lekkas og overliggeren kom i vejen.

Derfor var det også lidt imod spil og chancer, da de fleste troede, at Rasmus Simonsen gjorde det til 1-0 til hjemmeholdet. Et skud fra blå linje gav en retur, som Simonsen var først over. Her sendte han pucken let ind i det tomme mål. Efter et langt gennemsyn omkring en høj stok forinden fra selvsamme Simonsen bedømte dommerne, at scoringen var sket med lovlige midler.

Det kostede en udvisning, som hurtigt blev efterfulgt af en ny af David Madsen. Rungsted fik dog holdt hjemmeholdet flot fra chancer med heroisk og flot boxplay.

Overtallet gav dog Odense en smule momentum, og både Otto Nieminen og Igor Merezhko havde begge glimrende muligheder for en fordobling af fynboernes føring, men lidt mangle på effektivitet og en velspillende Östlund i første periode forhindre fynske scoringer.

Fortjent set over hele perioden fik Rungsted dog udlignet med tre minutter igen efter en gigantisk fejl af Radim Piroutek. I et forsøg på at sende pucken på tværs i egen zonen, sendte han i stedet Lucas Andersen afsted mod mål. Trods at Andersen var presset i sin afslutning fik han skrabet pucken flot ind under Stefanos Lekkas til stillingen 1-1.

Odense var dog tæt på at svare igen kort efter, og havde tre store tilbud inden pausen på første periode. Især en styring i powerplay fra Otto Nieminen var millimeter fra at gå ind med to minutter igen, men styringen ramte stolpen til stor lettelse for gæsterne.

Fynsk dominans

Dermed gik holdene ind til anden periode med stillingen 1-1, og her var det Odense som var klart bedst. De vandt flere dueller, og efter fire minutter fik de bragt sig foran 2-1. Et hårdt slagskud fra Martin Larsen skabte en returpuck, og inde foran mål var det Westin Michaud, som sendt den ind i det tomme mål.

Odense forsatte dominansen, og burde have scoret kort efter, da Radim Piroutek og Rasmus Simonsen var tæt på at udnytte store fejl af Rungsteds backer, men Odense manglede i den grad effektivitet i anden periode.

Den manglende 3-1-scoring og manglede kynisme var lige ved at koste med fem minutter igen, da Yannick Vedel pludselig fik en friløber. Imod Stefanos Lekkas forsøget han at få lagt pucken ind med forhånden, men Lekkas fik i fuld længde benskinnen ned, og dermed fastholdt han den fynske føring.

Føringen var tæt på at blive fordoblet med halvandet minut tilbage af perioden, da Otto Nieminen var ved at komme alene igennem mod Östlund. Nieminens fart sendte ham delvist forbi Rungsted-defensiven, som dog fik pressede ham nok til at forstyrre hans afslutning en smule.

Afslutningen ramte dog stolpen og mange i hallen troede den var inden, men efter et gennemsyn kunne dommerne bekræfte at pucken aldrig krydsede målstregen.

Rungsted Comeback

Nede 2-1 inden tredje periode var Rungsted tvunget frem af banen, men det var hjemmeholdet, som igen tog teten fra starten af perioden. I powerplay fik Odense endelig gevinst for sit store pres mod gæsterne, da Gunars Skvorcovs bragte hjemmeholdet foran med 3-1.

Overtallet havde ellers igen været et af Odenses store problemer i kampen, men denne gang gik Sebastian Ehlers tværpasning igennem til Skvorcovs, som første gang sendte pucken ind bag Oskar Östlund.

Rungsted fik bragt spændingen tilbage i kampen, da de fik sig et powerplay. Gæsterne fik bevæget pucken godt rundt, og det udnyttede Lukas Andersen, da hans styrede et skud fra Rasmus Andersson i nettet, til stor forløsning for gæsterne.

Reduceringen havde givet gæsterne blod på tanden og de vandt pludselig deres dueller. De fik bragt pucke på mål, og det gav som altid nogle tilfældigheder. Netop det gav en udligning, blot halvandet minut efter reduceringen, da en Odense spiller, lavede en afretning på et skud fra Mathe Setkov. Lekkas kunne kun halvklare, og måtte give en retur, som James Livingston let kunne sende ind i netmaskerne.

Odense var tydeligt rystede over Rungsteds comeback, og de skulle brugte de næste fem minutter på at forsvare sig. Med to minutter igen fik Sebastian Ehlers bragt livet tilbage i hjemmeholdet og deres fans med en scoring til 4-3. Ehlers opsnappede pucken på kanten af feltet, og sendte et vidunderligt skud pucken op i det fjerneste målhjørne.

Med præcis to minutter igen tog Kristian Jensen en udvisning i offensiv zone, og det skulle vise sig at blive dyrt. Rungsted fik etableret et langt pres mod mål og med blot 14 sekunder igen fik Lucas Andersen udlignet. Efter hård fight inde foran Lekkas og pasninger på tværs af målet, fik Andersen prikket pucken det sidste stykke over stregen.

Dermed skulle kampen ud i overtid, og her var det Odense, som trak det længste strå. En pasning fra Skvorcovs sendte Jesper Thornberg helt alene igennem, og med en smart afslutning fik han sikret at Odense går ind i slutspillet med en sejr inden deres kvartfinaleserie mod Herlev Eagles. Rungsted går modsat ind til mødet med ligaens grundspilsvindere Aalborg Pirates med blot to sejre i hele 2023.

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra SønderjyskE-Rødovre SønderjyskE trynede tyrene