Action hele eftermiddagen i landets arenaer. Du får det hurtige overblik lige her

Hockey-søndag, som det skal være. Fuldt program rundt omkring i landet, og der lægges ud med et ægte topopgør.

SønderjyskE tager imod Aalborg Pirates, og det er altså tabeltoeren mod den suveræne etter, der mødes. Vi kan allerede nu slå fast, at Aalborg stadig ligger nummer et efter dagens kamp, men sønderjyderne kan spille sig tættere på. 

Mario Simionis mandskab er formstærkt med fire sejre på stribe, og specielt otte point i tre vanskelige udekampe må siges at være mere end godkendt. En disciplineret indsats og den bedste start på sæsonen skabte grobund for sejren i Herlev, og både Mike Little og MacGregor Sharp fik vist deres potentiale.

Aalborg havde det ikke nemt mod Rødovre, trods de klare slutcifre. Til gengæld fungerede powerplayspillet fremragende med tre ud af fem muligheder udnyttet, så det var i den grad et plus, Garth Murray tager med til Vojens. Til gengæld leverede nordjyderne mange nemme fejl i egen zone, og det skal man næppe byde SønderjyskE til eftermiddag. Spændende om Victor Panelin Borg er med i bussen. 

Klokken 14 har Rødovre Mighty Bulls Esbjerg Energy på besøg. 

Efter tre udekampe i Jylland, glæder Rødovre sig til at spille på hjemmebane, hvor det plejer at slå gnister, når Esbjerg Energy er på besøg. De to hold har spillet mange rigtig tætte kampe i de seneste sæsoner.

De to hold har mere eller mindre haft den samme form for start på sæsonen, men vil man med i Metal Final4, er sådan en kamp som i eftermiddag mere end værdifuld. Tre point i eftermiddag kan være det, der gør forskellen op om en måneds tid. 

Esbjerg har to været over bæltet i denne sæson. To gange er det endt med nederlag. Rødovre har tabt de sidste to kampe og lukket 10 mål ind i alt på de 120 minutter. Det er to hold med brug for at ende dårlige stimer, der mødes i Esbjerg. 

Herning møder Frederikshavn på Kvik Hockey Arena klokken 15, og det er to sårede dyr, der tørner sammen efter nederlag i fredagens kampe. 

Herning tabte 1-2 i Odense efter en tæt fight, hvor begge hold havde chancer til det afgørende mål. Herning dog flest i den ordinære spilletid, hvor Blue Fox-spillerne skød 36 gange på Evan Cowley uden at score. Det var til tider noget af en holmgang med heftigt spil frem og tilbage, og det må forventes, at søndagens kamp bliver mere taktisk præget, end når det hektiske Odense-hold er i spil. 

Træner Ben Cooper venter på point fra sine imports. Mark MacMillan fik debut, men viste sig ikke, men med en kamp i benene, må der forventes mere af ham i eftermiddag. 

Frederikshavn tabte på personlige fejl hjemme mod Rungsted, og der er med garanti blevet set lidt video i løbet af lørdagen i Nordjyske Bank Arena. 

White Hawks fanklub sender i øvrigt en dobbeltdækkerbus afsted til Herning i eftermiddag. Der bliver med garanti stemning i udebaneafsnittet, og White Hawks Web TV har fået plads i bussen og sender i næste uge et længere indslag om turen.

Endelig er der match mellem Rungsted Seier Capital og Herlev Eagles i Bitcoin Arena også klokken 15, og det er på mange måder yderst interessant, hvad der kommer ud af den dyst. Rungsted havde i sidste sæson krammet på Herlev, kulminerende med 4-0-sejren i kvartfinalen, men hvordan kommer det til at se ud i denne sæson.

Kan Rungsted styre Herlevs allerede sprudlende førstekæde og kan Herlev fremvise en bredde, der kan hamle op med Rungsteds? Der skal være store indsatser fra både tredje- og fjerdekæden, hvis Herlev skal have point med hjem fra Nordsjælland. 

Rungsted har haft Jon Lee-Olsen på mål i de seneste to sejre, og mon ikke han får en chance mere i dag efter devisen "never change a winning team". Han er stadig toer i hierarkiet, men kan han tage sejr nummer tre i dag, har han endegyldigt bevist, at han sagtens kan tage over i længere "stints". 


Aalborg Pirates vandt intens topkamp i overtid KAMPNOTER: Rundt om Herlev Eagles-SønderjyskE