En hurtig rundtur til dagens fire kampe i det ganske land

Der er fire kampe i Metal Ligaen i eftermiddag og dermed fuldt program på en spændende hockeysøndag, der begynder i Rødovre.

Her tager hjemmeholdet Mighty Bulls imod Esbjerg, og det er to mandskaber, der kommer med optimisme ind til matchen. Rødovre spillede solidt og afklaret i det vigtige opgør mod Odense og vandt med stensikre 6-2 hos fynboerne. Hvad der var den største forskel i den kamp var, at Rødovres bredde var langt bedre og at det faktisk ikke var de nordamerikanske topspillere, der afgjorde.

Det var spillere som Maksim Popovic, Joshua Heerwagen og Frederik Kaels, der trådte frem og leverede rigtig gode indsatser, samtidig med, at de rutinerede folk stod for et gedigent stykke arbejde.

En sådan indsats kommer man for øjeblikket langt med mod Odense, men i dag bliver modstanden langt sværere, når Esbjerg kommer på besøg. Vestjyderne havde Adam Cracknell og Mads Søgaard i god form til at sikre sejren mod SønderjyskE i fredags, og vestjyderne er helt med oppe i topkampen i grundserien kun et point efter Rungsted. Et næsten skadesfrit gæstehold er solid favorit i eftermiddag, for vi skal også huske på, at Rødovre stadig døjer med en del skader. 

Længere oppe nordpå i det sjællandske er det top mod bund, når Rungsted tager imod Odense.

Der er vel mere eller mindre alt at vinde for fynboerne, der traditionelt har vanskeligt ved at stoppe topholdets målmaskine. Det store spørgsmålstegn hos Rungsted er, om Marcus Olsson er blevet klar igen, og hvad med Alexander True?

Selv uden Olsson og True er Rungsted stor favorit mod Odense, hvis mentale tilstand var helt til hundene i den sidste halve time fredag aften mod Rødovre. Det var ganske enkelt ikke godt nok. 

- Vi spillede fornuftigt i en halv time, indtil Rødovre scorede deres andet mål (til 2-2). Derefter ved jeg ikke, hvad der skete. Vi stoppede med at spille på "den rette måde". Vi må til at indse, at vi er et bundhold, der først og fremmest skal tage vare på defensiven, før vi går til angreb, sagde målmand Galansky efter kampen. 

Er det "defence first" hos Odense i eftermiddag?

Helt oppe i det høje Nordjylland tager Frederikshavn imod Herning Blue Fox og skal forsøge at få revanche for det seneste 2-3-nederlag i kampen, hvor White Hawks lige var kommet ud af isolationen.

Frederikshavn har kun spillet "etmåls-kampe" siden holdet igen fik lov at blande sig med resten af ligaen, og det kan meget vel ende således i eftermiddag. Spændende om Joachim Blichfeld definitivt fik skudt sig i gang med overtidsmålet fredag aften i Herlev, hvor NHL-spilleren arbejdede sig frem til en god del chancer. 

Herning fandt sine overmænd i tredje periode mod Aalborg i en kamp, hvor nordjydernes stærke koncept og dejlige, tekniske ishockey blev for meget for midtjyderne til sidst, samtidig med, at Simon Nielsen tabte målmandsduellen til George Sørensen, der for øjeblikket er i regulær storform.

-. De ville det åbenbart mere end os til sidst. Vi fik ikke spillet det spil, helt som vi gerne vil. Vi kom ikke frem og fik sat noget pres ind mod deres backer, og vi var lidt for langt fra hinanden. Det er egentlig ikke så meget at sige. Nu har vi heldigvis en ny kamp søndag, sagde Mathias Bau til Herning Folkeblad efter kampen. 

Aalborg Pirates tager imod Herlev Eagles og får dermed chance for revanche for det seneste 1-2-nederlag i Herlev. Det var kulminationen på en dårlig periode med tre nederlag for Aalborg, men siden dengang har nordjyderne vundet tre kampe med samlet 16-2. 

Så det er et Pirates-hold i rette mentale tilstand, der tager imod Herlev i dag. Men det bliver ikke nemt, for Herlev har først og fremmest lukket af bagude og har i de seneste mange kampe blot lukket to-tre mål ind. Kan det snit holdes, er der bestemt mulighed for at lave en jævnbyrdig kamp ud af de 60 minutter i Nordjylland i eftermiddag. 

Hold øje med en Julian Jakobsen, der i den grad blomstrer for øjeblikket og en Herlev-kæde med Molge, Jonsson og Asperup, der virkelig har givet Eagles-holdet et kick på det seneste.


Pirates-træner måtte forlade kampen i Herning: Baby Murray skulle ud METAL LIGAEN TV: Kasper Larsen efter Herlev-Frederikshavn