Håbet og planen i scenarie A er stadig at spille en fuld Metal Liga-sæson efter sommerferien

Hvornår begynder Metal Ligaen igen efter sommerferien? Med alle mulige forbehold fortæller ligachef Kim Pedersen, der står for planlægningen af kampprogrammet i samarbejdet med eksperterne fra LigaLytics og Metal Ligaens kommercielle chef, Thomas Bjuring, at man stiler efter sæsonstart 18. september.

- Thomas Bjuring og jeg kigger ind i forskellige scenarier, men vi vælger at have positivhatten på og gå efter vores scenarie A. Det vil betyde, at sæsonen begynder 18. september og at vi spiller de planlagte 48 runder i grundspillet.

- Skulle det ikke kunne lade sig gøre at starte så tidligt, arbejder vi også med scenarier med et mere komprimeret program og/eller færre spillerunder, for eksempel 40 kampe pr. hold, forklarer Kim Pedersen.

Han håber – også med alle mulige forbehold – at kampprogrammet er klart i midten af juni.

- Det første vi har øje for, er myndighedernes retningslinjer. Men går det, som vi håber, kigger vi ind i nogle fælles events over ligaen, som vi har bedre mulighed for at planlægge nu, hvor vi har investeret i LigaLytics-softwaren. Vi prøver ligeledes at optimere programmet i forhold til UNLIMITED-konceptet, så der for eksempel i hver runde altid bliver spillet en kamp på Sjælland, siger ligachefen.

I Metal Liga-ledelsen og klubberne afventer man naturligvis også, hvor mange tilskuere, der må lukkes ind i hallerne.

- Vi må forvente, at vi ikke får lov at køre med fuld kapacitet fra start og det må vi forholde os til. Vi har ligamøde medio juni, og der skal vi i fællesskab tage stilling til, hvad vi mener er den kritiske masse af tilskuere, der skal til for at vi kan spille på en måde, der er rentabel.

- Med det vi ser med biografer, teatre osv. nu, er vi overbeviste om at vi kan skabe samme løsninger i vores haller. Vi kommer til at lave en individuel løsning for hver hal og gå i dialog med de relevante myndigheder, siger Kim Pedersen.


Esbjerg opruster: Søren Nielsen vender tilbage til hjembyen LØNNINGER: Her er Metal Ligaen i det internationale lønhierarki