Kampstart 20:00 i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs kom stærkt ud fra weekenden og fik rehabiliteret sig efter to nederlag mod Rungsted og SønderjyskE.

Fynboerne slog både Herlev og Frederikshavn i ganske overbevisende stil og kommer dermed mentalt styrket ind til aftenens opgør mod Herning, der er en direkte top fire-duel.

De to hold plejer at levere stærkt intense kampe mod hinanden, og de to hidtidige kampe i sæsonen har ikke været undtagelser. 

Det store spørgsmålstegn hos Odense i aften er svenske Jesper Thörnberg, der blev ramt hårdt af Radek Cip i kampen i Frederikshavn i søndags.

Det vil være noget overraskende, hvis Thörnberg kan spille i aften efter det "hit" som tjekken leverede.

Men en enkelt mand ude plejer dog ikke at ødelægge rytmen hos Odense-mandskabet, der har en fast defineret tung og fysisk spillestil. Philip Rafnsson plejer at være en fin vikar som 12. angriber. 

Herning kommer med to nederlag mod SønderjyskE i tasken. Efter lørdagskampen var træner Tirkkonen utilfreds.

- Vi gav måske flere chancer væk alene i denne kamp, end vi har gjort hele sæsonen. Som jeg ser det, er det en mental udfordring. Vi manglede ydmyghed i tilgangen til kampen. Det var lige var begyndelsen, at vi var dårlige. Der blev slet ikke arbejdet nok uden puck, og det betød, at Sønderjyske alt for tit kom to mod en eller tre mod to, sagde han til Sportherning.dk. 

Mon ikke det er et dybt koncentreret Blue Fox-mandskab vi får at se i aften i Odense?

Det forventer vi: En taktisk, fysisk match med få mål. Special teams kan blive en HELT afgørende faktor i aften.

Hold øje med: Den spændende målmandsduel mellem to af Metal Ligaens bedste: Lekkas hos Odense står lige nu med Metal Ligaens bedste redningsprocent (93.32), mens Mac Carruth hos Herning er på 92.59. 

Skader/karantæner: Odense med fuldt hold senest, men vi erklærer altså Jesper Thörnberg for tvivlsom. Herning var senest uden Mathias Bau og Brett Perlini.

Historikken: To tætte kampe hidtil: Sæsonpremieren blev vundet med 3-2 i overtid af Herning, der gentog sejren med 3-1 på hjemmebane. Begge kampe har været åbne helt til det sidste. 

Statistikken: Vi skal helt tilbage til 27. september 2019 for at finde den seneste Odense-sejr over Herning. Den var endda i overtid. Og vi skal langt, langt tilbage: 1. oktober 2017 for at finde seneste Odense-sejr over Herning i ordinær tid. Så et lille fynsk kompleks, der kan blive brudt i aften.

 


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-Rødovre OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE