Den ellers fremragende Evan Cowley tabte overblikket i overtiden og Esbjerg tog bonuspointet på Fyn

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 2-3 (1-0,1-1,0-1) 0-1 Sikke en kamp, sikke en afgørelse.

Vi godt halvvejs inde i overtiden i Odense, da målmand Evan Cowley gik langt ud for at spille en puck i det åbne tre mod tre-spil. Niklas Andersen gik langt op for at presse Odense-målmanden, der i et anfald af pludselig panik fik lagt pucken ind i sit eget mål.

Den ellers formidable Bulldogs-målmand gik dermed fra en solid præstation til en ubarmhjertig afslutning på en yderst intens kamp. Vi kunne næsten ikke tro vores egne øjne.

Dermed blev det 3-2 til Esbjerg, der fuldendte et stærkt comeback efter at Odense ellers havde været foran tidligt i anden periode.

Fynboerne fik den perfekte start på kampen. Tempoet var allerede hidsigt, da Henry Hardarson tidligt i kampen fik lirket en fynsk føring ind tæt under mål med en mistænkelig skøjte blandet ind i hændelserne.

Dommerne lod gå, fynboerne tankede selvtillid og Evan Cowley startede sin kamp med en dobbeltredning, da Trevor Cheek fik en vestjysk-amerikansk friløber. Så var vi ligesom i gang.

Og kampen kom endnu mere i gear, da fynboerne lige nøjagtig missede en to mod en-mulighed, og da Zach Pochiro midt i perioden fik en mulighed foræret på en indianerpasning fra Rasmus Simonsen.

Cowley stod som et solidt æbletræ i en efterårsstorm, og det gjorde han også i slutningen af perioden, da Esbjerg fik trykket Odense ned.

Det var Matt Pistilli i spidsen. Sammen med makkerne Cheek og Mychan fik han arbejdet fynboerne dybt ned i egen zone og Esbjerg-trojkaen skabte flere gode muligheder. Kort før pausen var et afrettet Anders Koch-skud centimeter fra at dryppe ind.

Kulminationen på en herlig første periode, hvor fynboernes hidsige arbejde på skøjterne imponerede det fåtallige publikum.

Kampen havde fortjent mere attention. For i anden periode leverede de to hold en omgang frem og tilbage-hockey i det første kvarter, som var svært underholdende. Brock Beukeboom scorede langt udefra for Odense umiddelbart efter en faceoff og derefter piskede de to hold en åben slagudveksling i gang.

Cowley måtte ud med store parader på Mychan og Pistilli – den mand arbejder de formentlig allerede på at beholde sæsonen ud i Esbjerg – og i den anden ende var Kasper Krog helt ude ved stolpen og lukke af, da Yannick Vedel slog kontra.

Det var så hidsigt, at det næsten måtte ende med en kasse. Esbjerg fik målet midt i perioden. Pistilli satte en omstilling i gang, Grønvaldt piskede pucken ind over blå linje og lagde den til Cheek, der havde en frokostpause til at tage sigte. Cowley var uden chance.

Derefter var det som om, Odense trak sig lidt tilbage og beskyttede egen blå linje. Det gav naturligvis Esbjerg optisk overlegenhed lige indtil kort før pausen, da Lundvald, Ehlers og Vedel kørte gæsterne rundtosset i et langt skift.

Og selvfølgelig skulle ærkefjenderne Hardarson og Christensen lige bide af hinanden inden pausen. Begge røg ud, Christensen mente, at Hardarson var opmanden og derfor skulle have haft ekstra tid i boksen.

Der var lagt op til en dramatisk tredje periode. Der var gået tre minutter, da Travis Brown tabte pucken offensiv blå linje. Kasper Krog nåede lige nøjagtig ud som ”sweeper” på den lange pasning frem mod Yannick Vedel og måtte kort efter ud i endnu en stor parade.

Men det var Esbjerg, der havde overtaget på pucken i første halvdel af tredje periode. Derfor var det ganske paradoksalt, at et eller disciplineret Odense-hold blev fanget i en omstilling på 2-2-målet.

Jesse Mychan kom fri på venstre kant og med en klinisk afslutning satte Esbjerg-kaptajnen udligningen.

Flot detalje af Mychan og spørgsmålet var nu, hvordan resten af kampen ville udvikle sig. Ville de favoriserede gæster tage over og afgøre kampen?

Odense havde tilsyneladende kræfter til at ”spille kampen ud”. Fynboerne fik flyttet spillet længere fremad banen og 44’eren Cole Candella smed et skud på stolpen, så ”plinget” kunne høres på lægterne. Der var godt seks minutter igen.

Lige nøjagtig to minutter før tid tog David Madsen og Sebastian Ehlers en brydekamp bag Odense-buret. De to var sådan cirka lige gode om det, men dommerne sendte Madsen ud. Esbjerg overlevede uden at give muligheder væk.

Vi skulle i overtid, hvor sæsonens mest kuriøse mål altså blev sat ind. Sikke en herlig hockeyaften på Fyn.

Klogt spillende Rødovre blankede Herning i Kvik Hockey Arena Aalborg vandt herligt lokalopgør med slutspilsatmosfære