Vestjyderne kom tættere på Odense i tabellen efter en festlig affære i Spar Nord Arena

Vild kamp i Odense med spænding til det absolut sidste, da Esbjerg vandt 6-5 over Bulldogs.

Esbjerg fik en drømmestart på kampen, da Casey Gilling bragt vestjyderne foran efter blot et minuts spil. Rasmus Bjerrum fik kørt pucken ind i zonen og centreret pucken, som Gilling efter lidt tumult fik vundet og fik plads til at sende en afslutning op i det fjerneste hjørne, uden chance for Odenses stærke målmand, Stefanos Lekkas.

Gæsternes føring holdt dog kun halvandet minut, da det fynske hjemmehold i næste angreb fik bragt balance i regnskabet. Efter et længere angreb af Odense tredjekæde, fik Oliver True plads til at sende et tungt skud afsted, som Seldrup kun fik halvklaret. Returen endte hos Igor Merezhko, som uden tøven sendte pucken op i nettaget.

Esbjerg var dog utroligt tæt på at gøre Odense kunsten efter blot ti sekunder senere, da Sune Hjulmand var tæt på at sende en retur i kassen, men Lekkas kom i vejen. En chance, der blev startskuddet på et sandt skydetelt imod Lekkas mål, og Esbjerg var først på alt i de efterfølgende minutter, hvor både Will Merchant og Jonas Bjerrum var utroligt tæt på at give vestjyderne en ny føring.

Gæsterne havde i den grad fat i den lange ende i første periode og ganske fortjent blev det også 2-1 efter godt elleve minutters spil. Efter en flot pasning fra Phillip Schultz fik Søren Nielsen en mindre friløber, som han udnyttede på fornemste vis. Med et smart vip af høj klasse sendte han pucken op i det nærmeste målhjørne til en helt fortjent føring.

Dominansen forsatte, og Odense virkede helt fra hinanden, og Esbjerg gjorde hvad passede dem. Det virkede som om Esbjerg altid formåede at komme i overtalssituationer, når de kom ind i den fynske zone og 3-1 virkede uundgåelig. Med seks minutter igen kom scoringen på netop en to mod en situation, hvor Jeff King smukt spillede Anders Grundtvig frit foran mål, som let udplacerede Lekkas til en fordobling af gæsternes føring.

Målet fremtvang en timeout fra Paul Thompson, som tydeligt var frustreret og rasende over den indsats han så fra det fynske hjemmehold i første periode. Om det var timeouten, der vækkede hjemmeholdet skal være uvist, men trods at Esbjerg stadig skabte mest, så begyndte Odense at skabe chancer sidst i perioden. Med to minutter igen gav det pote, da Markus Jensen efter flot forarbejde af Kristian Jensen, fik reduceret med en flot afslutning i det nærmeste målhjørne.

Lekkas drop og effektivt Esbjerg powerplay

Den stilling holdt resten af perioden, og i anden periode var det igen Esbjerg som kom bedst fra start. De havde stadig nemt ved at komme til chancer og få fat i det løse pucke foran Stefanos Lekkas mål, og især Oliver Kjær burde nok have scoret til 4-2, da han foran mål modtog pucken, med Lekkas helt ude af position. Men på en eller anden måde forblev pucken ude af det fynske mål.

Odense kom efterhånden bedre og bedre med i kampen, som anden periode skred frem, og fik presset Esbjerg tilbage i egen zone, hvilket gav flere store muligheder til de fynske værter. Især Igor Merezhko havde alletiders chance for at udligne, da han var ved at lave en tro kopi af Odenses første scoring, men denne gang var Seldrup på plads, og diskede op med en sand verdensklasseredning.

I stedet for en udligning, blev det i stedet 2-4 få sekunder senere efter et regulært målmandsdrop af Stefanos Lekkas. En løs puck blev sendt på mål af Sune Hjulmand fra stort set mållinjen, men trods den umulige vinkel endte skuddet med at stryge hen over skulderen på Lekkas og ind i netmaskerne. En kold spand vand i hovedet på fynboerne, efter de ellers var ved at komme tilbage i opgøret.

Odense forsøgte at komme tilbage i kampen, og Otto Nieminen var tæt på to minutter senere, da han kom alene igennem mod Seldrup. Han forsøgte at trække pucken på tværs af den vestjyske målmand, men Seldrup fik lavede en meget atletisk redning. Chancen var dog et varsel om, at Odense langt fra havde givet op, og lidt under halvvejs inde i opgøret kom der fornyet spænding i opgøret. Et skud fra Arthurs Salija ved banden, blev styret imellem benene på Seldrup til en ny reducering.

Mod periodens afslutning fik Esbjerg efterhånden kampen tilbage på deres præmisser, og med et det samme høje pres, som i første periode skabte chancer i hobetal, fik de stressede hjemmeholdet. Det kostede kampens første udvisning til Martin Larsen med halvandet minut igen, og godt 30 sekunder senere fik Jeffrey King styret pucken flot ind i nettet til en pausestilling på 3-5.

Højdramatik til sidste sekund

Effektiviteten i powerplay fra Esbjerg fortsatte ind i tredje periode. Efter fynboerne ellers var kommet bedst ud til perioden, tog Oliver True en udvisning, og det straffede Travis Brown efter et minuts overtal. Odense stod utroligt lavt i banden, og det gav Brown plads til at hamre pucken op i det fjerneste målhjørne til 3-6. En scoring, som samtidig betød at Frederik Søgaard erstattede Stefanos Lekkas i Odenses mål.

Nede med tre mål, så lignede det at kampen havde fundet sin afgørelse, men igen udviste Odense en stor moral efter en scoring imod. Med 13 minutter lavede Radim Piroutek dagens detalje, da han udviste teknik i højeste kaliber. En puck røg op i luften, og i ren baseball maner fik han afsluttet og sendt pucken ind bag Seldrup.

De fleste i hallen troede at Odense med godt otte minutter igen havde scoret til 5-6, da Nicolai Wiechel sendte pucken ind på Seldrup fra baglinjen. Det overraskede den vestjyske målmand, og det lignede at pucken var lå i nettet. Reduceringen kom dog to minutter senere, da Otto Nieminen fik styrede pucken i nettet efter at pucken blev lagt på mål af Jesper Thörnberg, hvilket i den grad gav en fornyet tro på tingene i Spar Nord Arena.

Odense pressede i den grad på til sidst og fik også skaffet nogle ganske store chancer, men Seldrup og Esbjergs defensiv holdt stand. Dermed kunne Esbjerg trække sig sejrrigt ud af det som måske er sæsonens mest underholdende kamp indtil videre. Samtidig kommer vestjyderne tættere på Odense i stillingen, hvor der nu blot er ni point imellem de to hold.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE FRA Odense-Esbjerg Ny back til Frederikshavn White Hawks