Brandon Reid må ud for at finde nyt job på grund af svigtende resultater i DEL

Så er det tyske eventyr foreløbig slut for Brandon Reid, mestertræneren fra Aalborg i 2017/18-sæsonen. Det er netop blevet offentliggjort, at han er blevet fyret som træner for den tyske klub Krefeld Pinguine. 

I sidste sæson skiftede han til den tyske DEL-klub, hvor han med et nyt hold - med blandt andre Phillip Bruggisser og flere tidligere Pirates-spillere - fik pumpet optimisme ind hos "pingvinerne", der er en af tysk ishockeys traditionsklubber.

Men det gik nedad som sæsonen skred frem, og Krefeld missede både playoff og playin og endte på en 11. plads i grundspillet.  

Halvvejs inde i denne sæson er Krefeld otte point fra den nederste slutspilsstreg, der giver adgang til play-in, og nederlaget i går mod en anden klub med "danske relationer", Bremerhaven, fik klubben til at handle. Krefeld tabte 2-3 og klubbens direktør Mattias Roos er ikke mindst skuffet over Krefelds mange nederlag på hjemmebane.

- Syv sejre og 19 nederlag hidtil i sæsonen er ikke godt nok. Ikke mindst vores hjemmebanestatistik med tre sejre og 10 nederlag falder negativt i øjnene. Derfor har jeg i dag meddelt Brandon Reid, at vores veje skilles. Jeg takker ham for indsatsen og hans hårde arbejde i en svær tid for vores klub og ønsker ham arbejdsmæssigt og privat alt godt, lyder det fra Krefeld-chefen. 

Brandon Reid startede sin trænerkarriere i Vojens, hvor han havde stor succes med klubbens hold i 1. division. Det fik Aalborg til at ansætte den venlige canadier, og på to sæsoner førte han Pirates til tops i både Metal Ligaen og Metal Final4. Nu er han altså røget ind i sin første modgang i den unge trænerkarriere. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates Herlev-sportschef: Måske kunne man skære en enkelt import - men ikke næste sæson