Jesper Thörnberg var i topform, da Bulldogs slog Pirates i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates-Odense Bulldogs 3-5 (1-1,2-1,0-3)

For tredje gang i indeværende sæson lykkedes det for Odense Bulldogs at vinde i Aalborg.

Inden aftenens opgør havde fynboerne vundet de to første kampe i Sparekassen Danmark Isarena i overtid, og i aften blev de meritter så vekslet til tre point.

Det betyder, at de fynske hunde nu for alvor melder sig ind i topkampen i grundspillet.

Fynboerne er rykket forbi SønderjyskE, er fire point bag Herning på førstepladsen og blot tre point efter Aalborg på andenpladsen.

Ganske usædvanligt er det ”i disse tider”, at et udehold gennemfører et helt grundspil med tre sejre i Aalborg, ligesom det er usædvanligt, at Aalborg kun har vundet en enkelt af de seneste fem hjemmekampe.

I aften var det Odenses nyeste mand, Westin Michaud, der blev matchvinder med 3-4-målet dybt inde i kampen – helt nøjagtig i tiden 53:30.

Det var kronen på værket i en vældig fin og disciplineret Odense-indsats.

Altid offensive Igor Merezhko fuldendte flot en omstilling, da Bulldogs bragte sig foran i første periode. Hjemmeholdet udlignede på et lige så flot gennemspillet angreb, som Julian Jakobsen fik afsluttet tæt under mål. Det var i powerplay.

1-1efter de første 20 minutter og en anden periode, hvor Aalborg satte accenterne fra start. Emil Marcussen fik hovedparten af de flotte 3374 tilskuere til at juble efter fem minutters spil. Der gik ikke langt tid før Jesper Thörnberg, aftenens bedste spiller, flækkede en puck ind fra kanten til 2-2 og viste, at han har fundet topformen igen.

Inden anden periode havde Oskar Drugge sendt Aalborg på kurs mod sejr igen. Svenskeren drog dybt ind i angrebszonen efter stærkt Aalborg-forecheck og smækkede et slagskud i kassen. Stefanos Lekkas var chanceløs.

Der gik 19 sekunder af tredje periode, så havde Jesper Thörnberg scoret igen. Svenskeren udlignede til 3-3 på et kanonsvirp. Derefter var et solidt Odense-mandskab på lur efter mere.

Kampen var på vippen, Aalborg forsøgte og skabte et par gode chancer. Men lige nu er Pirates-sværdene ikke skarpe nok på hjemmebane. Og i stedet var det altså Westin Michaud, der blev matchvinder, da han bankede pucken op i nettaget bag Sørensen til 4-3 i Odense-favør.

Han blev matchvinder sammen med en forrygende Jesper Thörnberg, der i fem mod seks først kastede sig ned i et skud og derefter scorede kampens sidste mål på det tomme bur i den anden ende.

Flot holdindsats af fynboerne, og et faktisk til tider velspillende Aalborg-hold, der lige manglede den sidste skarphed, som det har været tilfældet på det seneste på hjemmebane. I dag manglede Aalborg Salhany, Edmondson, Bjorkstrand og den karantæneramte Brayden Low, mens fynboerne blot var uden Rasmus Simonsen.