Vurderingen er positiv efter fredagens udmeldinger om genåbningens fase 4

I dag er der en måned og en enkelt dag til 18. september. For dansk ishockey og Metal Ligaen bliver 18. september en dag, hvor det igen kan fejres, at Danmarks bedste ishockeyliga går i gang.

Sådan ser det i hvert fald ud lige nu og efter de seneste meldinger, der er kommet fra forhandlingerne blandt Folketingets partier omkring genåbningens fase 4. 

- Endnu ved vi ikke definitivt, hvordan forhandlingerne ender og hvor mange mennesker, vi kan lukke ind, men vores vurdering er, at prognosen er positiv.

- Vi står med en god fornemmelse, og vi forventer bestemt stadig, at vi spiller for over 500 tilskuere 18. september. Derfor er det også helt naturligt, at træningskampene er gået i gang, siger Metal Ligaens chef Kim Pedersen.

Han og den øvrige ledelse forventer et endeligt svar fra Folketingets korridorer en af de kommende dage.

- I mellemtiden arbejder vi hårdt på at få gjort klubberne og arenaerne klar til at huse tilskuere, så vi spiller efter de rette restriktioner og regler. Det er et stort stykke arbejde, men klubberne arbejder hårdt og motiveret fremad. Der er ingen tvivl om, at vi alle gerne vil i gang til tiden, og det kan vi gøre på en måde, så det foregår på ansvarlig vis, tilføjer Kim Pedersen.

Mens adskillige andre europæiske ligaer har udsat starten en halv måned eller mere, er det altså endnu ikke på bordet i Metal Ligaen.

- Det vil være et tilbageslag, hvis vi kun må spille for 500 tilskuere. Bliver det mod forventning aktuelt, så må vi tage klubberne i samråd og tage stilling til den situation, siger ligachefen.


RETRO: Målmanden, fyrtårnet og rekordmanden Garth Murray har endnu ikke sin arbejdstilladelse i orden