Ishockeyen er med i kulturministeriets portefølje af prof-sport

Kulturministeriet har her i eftermiddag serveret en glædelig meddelelse i forbindelse med genåbningen af Danmark - Fase 2. Ishockey er nemlig med i den anden fase, nævnt som professionel idræt på linje med blandt andet håndbold og fodbold. Dermed må man formode, at ishockeyspillerne kan genoptage sommertræningen med henblik på den kommende sæson.

Det skal dog slås fast, at der stadig ikke nævnes andet end at kampene i "professionel sport" skal gennemføres uden tilskuere. Frem til 31. august er en "stor forsamling" på højest 500 mennesker. 

- Jeg er glad for, at den professionelle idræt kan komme på banen igen. Ligaerne har behov for at gennemføre deres turneringer og genoptage træningen, ligesom rigtig mange af os har savnet at kunne følge med i Superligaen. Det kan vi nu, selvom det bliver fra kanten af sofaen, siger kulturminister Joy Mogensen i en pressemeddelelse, hvor følgende også er nedskrevet. 

Siden aftalen om genåbningen af anden fase af Danmark blev indgået af regeringen og samtlige partier i Folketinget 7. maj, har den professionelle idræt kunne starte op.

Det gælder for de to øverste rækker inden for fodbold mænd, den øverste række inden for fodbold kvinder, den øverste række inden for håndbold mænd, den øverste række inden for håndbold kvinder, den øverste række inden for ishockey mænd og den øverste række inden for badminton, trav- og galopløb på de 9 væddeløbsbaner udøvet af kuske og ryttere med professionel licens samt øvrige professionelle idrætter, hvor hovedparten af udøverne lever af indtægter fra deres idræt.


Albert Adamsen: Herning får mig til at yde mit bedste Nielsen og Adamsen fortsætter i Herning-buret