Odense vandt lørdag eftermiddag igen med et enkelt mål. Fynboerne sikrede sig dermed bronzemedaljerne efter en kamp der var mere underholdende og målrig, end den var taktisk eller velspillet. Gunars Skvorcovs blev matchvinder seks minutter før slutsignalet

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 4–5 (1-1, 1-2, 2-2)

Det andet og sidste opgør i duellen om bronzemedaljerne blev udkæmpet lørdag eftermiddag i Granly Hockey Arena, hvor Esbjerg skulle forsøge at revanchere fredagens etmålsnederlag på Fyn, hvor Odense vandt med 6-5.

I jagten på bronzemedaljerne stillede Odense uden Mathias Max Rasmussen og Rasmus Simonsen, mens Esbjerg måtte undvære Jannik Christensen, Ryker Killins, Andreas Grundtvig og Henrik Mærsk Clausen.

Målmandsduellen stod mellem Samu Perhonen og Thomas Lillie.

Jævnbyrdig åbningsperiode med masser af chancer

Fra kampens indledning foregik det meste i gæsternes zone. Oliver Kjær fik da også testet Perhonen i Odense-målet efter et par minutter. Men herfra overtog gæsterne kampens initiativ.

Efter fem minutters spil gav det spillemæssige overtag pote for fynboerne, da Mark Auk bragte gæsterne i font med 0-1. Efter at Odense havde vent spillet i midtzonen endte pucken til sidst for næsen af den amerikanske back, der afsluttede første gang og sendte skiven ind bag Thomas Lillie.

Odense havde også et par nærgående forsøg i minuttet efter scoringen, hvor både Radek Cip og Henry Hardarson arbejdede sig frem til et par fornuftige muligheder for fynboerne.

Som i den første kamp bølgede spillet generelt meget frem og tilbage, uden at der var den store intensitet i nærkampene. Som perioden skred frem blev kampen efterhånden ganske jævnbyrdig. Der var chancer i begge ender, men skarpheden manglede.

I periodens sidste minutter trådte Esbjerg dog lidt på speederen og fik for en stund sat gæsterne under pres. Søren Nielsen var her en central figur for vestjyderne. Først var han tæt på med en styring efter 16 minutter, da Jonas Bjerrum sendte pucken mod mål. Et par minutter senere var det så Søren Nielsen der tog turen rundt om Odense-målet, inden han lagde pucken ind foran til Phillip Schultz, der resolut sendte skiven ind bag gæsternes finske keeper til 1-1, som også var stillingen forud for anden periode.

Odense tog føringen i livlig anden periode

Esbjerg kom også bedst fra start i anden periode, hvor det kun var spillet et minut, da vestjyderne tog deres første føring i kampen. I situationen der førte til scoringen havde gæsterne egentligt muligheden for at få ekspederet pucken ud af zonen, men den mulighed forpassede gæsterne, hvorefter Rasmus Bjerrum ubesværet kunne sætte Kale Kerbashian op til afslutning midt i slottet. På afslutningen svigtede canadieren ikke og 2-1 var dermed en realitet.

Mindre end to minutter senere var Jeff King ganske tæt på at udbygge føringen for hjemmeholdet, da han gik med frem på et flot soloridt og til sidst fik sendt en baghåndsafslutning af sted, som Perhonen dog tog sig af.

Esbjerg pressede fortsat på, som man nærmede sig det 10. minut. Både Craig Puffer og Felix Scheel tegnede sig for nærgående forsøg, men præcisionen manglede begge gange i afslutningsøjeblikket.

Præcision manglede der til gengæld ikke hos gæsterne i det 11. minut, hvor Sebastian Ehlers drev pucken frem over isen og ind i Esbjergs zone, inden han overlod den til Martin Larsen, der sendte et slagskud fra mellemdistancen ind bag Thomas Lillie i Esbjerg-målet til 2-2.

Nu kom der for alvor gang i gæsternes offensiv. Minuttet efter scoringen var det Radek Cip der fik chancen på et break away-forsøg, da Esbjerg kiksede en udskiftning og efterlod gæsternes tjekke alt for meget plads. Få sekunder senere var det så Mathias Mølgaard, der alene kunne stryge af sted ned mod Thomas Lillie, som igen afværgede for værterne.

Der blev i det hele taget taget relativt let på de defensive pligter hos begge mandskaber denne eftermiddag, hvor Odense også lige lovligt let fik lov til at tage en føring med ud til den anden periodepause. Efter 18 minutter var det Sebastian Ehlers, der leverede forarbejdet midt for Esbjergs mål, hvor han overlod pucken til Jonathan Tanus, der resolut sendte den ind bag Lillie til 2-3, mens både Mikkel Rask og Oscar Schulze var overladt til en rolle som statister i den vestjyske defensiv.

Skvorcovs blev matchvinder seks minutter før slutsignalet

Endnu en ny periode og endnu en stærk Esbjerg-start. Tredje periode var således ikke mere end 17 sekunder gammel, før Felix Scheel havde bragt balance i regnskabet for vestjyderne. Scheel førte selv pucken ind i gæsternes zone, gik på tværs af mål og løftede køligt pucken op i nettaget til 3-3.

Glæden skulle dog vise sig kortvarig i Esbjerg-lejren, da Odense tog føringen igen kun et minut senere. Igen skulle der et fornemt soloridt til, da Martin Larsen nettede for anden gang i kampen, efter at have taget turen hele vejen fra egen zone, inden han fik sneget en flad baghåndsafslutning ind bag Lillie til 3-4.

Esbjerg havde gode muligheder for at slå tilbage i de efterfølgende minutter, hvor særligt en tredobbelt chance efter otte minutter fik publikum frem i sæderne i Granly Hockey Arena. Men trods forsøg til både Søren Nielsen, Jeff King og Craig Puffer tæt under mål, så formåede Perhonen at holde stand i målet.

Kampens første udvisning stod der Odense på, da Gorm Topholt måtte til afkøling for en hooking efter 11 minutter. Det var lige hvad Esbjerg havde brug for, for at sætte udligningen ind. Halvandet minut senere havde Kale Kerbashian sat Craig Puffer op til afslutning i udkanten af slottet. Perhonen kunne ikke nå forflytningen og stillingen blev dermed 4-4. Der resterede otte minutter.

Et halvt minuts tid senere scorede Esbjerg faktisk igen, men dommeren var lige lovligt hurtig på fløjten og havde fløjtet for blokering kort tid forinden. Det lignede desværre umiddelbart en fejl og frustrationen var til at få øje på hos Esbjerg-spillerne.

Bittert for vestjyderne, der et minut senere kunne se gæsterne afgøre kampen, da Gunars Skvorcovs modtog pucken midt for mål, hvor han fik alt for meget tid og plads. Efter et fikst træk sendte han pucken ind bag Lillie til 4-5.

Trods en Odense-udvisning et par minutter før tid, hvor Esbjerg også forsøgte sig med Thomas Lillie ude af målet i et minuts tid, så blev der dog ikke scoret yderligere i kampen. Odense kunne dermed modtage bronzemedaljerne og lade sig hylde af en stor enklave af medrejsende fans.


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates VIDEO: Højdepunkter fra Odense-Esbjerg