Kampstart 20:00 i Kvik Hockey Arena

Der er tryk på billetsalget i Herning i aften, hvor hjemmeholdet skal forsøge at revanchere sig for nederlaget i Aalborg i midtugen. Her blev Blue Fox trykket ned af et veloplagt hjemmehold og blev for en stund skudt ud af kampen om førstepladsen.

Med en sejr i aften over Odense kan Blue Fox dog skyde sig tilbage på tre points afstand til Pirates, der holder fri i aften.

- Det er fint at få en ny kamp så hurtigt. Nu har vi en torsdag, hvor vi mødes, snakker lidt om denne kamp og restituerer, og så møder vi ind til kampen fredag med friske hoveder og friske ben. Og så bliver opgaven at spille 60 gode minutter, sagde Herning-træner Pekka Tirkkonen efter kampen i Aalborg til Sportherning.dk. 

- Vi må sige, at Aalborg nu har sat barren for, hvad der skal til for at slå dem, og der var vi ikke i aften. Men vi er på ingen måder skræmte. Vi har besejret dem tidligere i sæsonen på hjemmebane, og når vi spiller 60 gode minutter, så kan vi sagtens være med, tilføjede han.

Odense er en ønskemodstander for Herning, der ikke har tabt til fynboerne i umindelige tider. De 20 seneste opgør - inklusive overtid og straffe - er endt med midtjysk sejr, og det er naturligvis en plet som Bulldogs-spillerne helt sikkert ønsker at vaske af, ikke mindst fordi de to hold mødes i Metal Final4-semifinalen om et par uger.

Det skal dog nævnes, at Odense var yderst tæt på mellem jul og nytår, hvor Herning to aftener i træk vandt 3-2 efter straffeslag. 

Fynboerne kommer fra en 4-3-sejr i Frederikshavn, hvor det spillemæssigt ikke flød supergodt for Bulldogs, men hvor Stefanos Lekkas stod en stor kamp og individuelle præstationer førte til vigtige scoringer. 

Men det har ikke været superstabilt fra fynboerne i de seneste tre kampe, så mon ikke træner Thompson kræver og forventer ekstra 10 procent af sine spillere i aften. Det kræves, hvis Odense skal gøre noget mod et formentligt stærkt opsat Blue Fox-hold.

Skader/karantæner: Odense har Gorm Topholt ude med karantæne og Oliver True var heller ikke med senest i Frederikshavn. Herning har Gordon Ballhorn ude med karantæne og havde ikke Mathias Bau og Miska Humaloja med i Aalborg. 

Det forventer vi: Herning har momentum på grund af de mange sejre på stribe, men det ligner omvendt også en kamp mellem to meget lige mandskaber, hvor marginalerne kommer til at afgøre sagerne. Forvent også en kamp med masser af fysik, for der plejer at være god hidsighed mellem Blue Fox og Bulldogs. 

Hold øje med: Vi har en ægte skarp målmandsduel mellem Mac Carruth og Stefanos Lekkas i aften. To af Metal Ligaens absolutte profiler. Den glæder vi os til at opleve. 

Historikken: Altså 3-2 efter straffeslag til Herning i de to dueller mellem jul og nytår. Sæsonpremieren i Odense endte også 3-2 til Herning - efter overtid. Desuden har Herning vundet 3-1 hjemme og 4-1 i Odense. Det er altså sjette og sidste opgør mellem de to mandskaber i grundserien. 

Statistikken: Det er også et opgør mellem nummer to og tre på topscorerlisten i Metal Ligaen. Philip Marinaccio står med 41 point for Herning, mens Jesper Thörnberg står med 39 point for Odense. Begge er på jagt efter Aalborgs Trevor Gooch, der lige nu topper med 42 point. 

 


OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles JULIAN JAKOBSEN BLEV TISSOT MÅNEDENS SPILLER