Den svenske statistikside fejrer et fint jubilæum og står stærkere end nogensinde i international ishockey

Det begyndte som et hobbyprojekt for Johan Nilsson, der ønskede at udbrede kendskabet til svenske talenter til den nordamerikanske ishockeyverden. Derfor stiftede han sitet - dengang hjemmesiden - Eliteprospects.com. Det er i dag 20 år siden, og Eliteprospects.com - eller bare EP - er nu vokset og endt som verdens formentlig største, uafhængige ishockeyhjemmeside. 

Dens statistikdatabaser er nærmest uendelige, og falder man først i, kan man uden problemer sidde flere timer og lure på gamle favoritspillere, spekulere i interessante klubskifter eller kigge på tabeller fra gamle dage, for hvem var det nu lige, der vandt den norske liga i 1993? 

Eliteprospects har i dag fået det gennembrud i USA og Canada, som sitet har arbejdet med i mange sæsoner, og Every Sports Media Group, der i dag ejer sitet, har også udviklet sitet redaktionelt, hvilket mange nok har opdaget i de seneste år. ESMG ejer ligeledes Hockeysverige.se, også et toneangivende site i svensk ishockey, ligesom det internationale EP Rinkside stille og roligt udvikler sig.

- Der er nogle milepæle. Hvis man ser historisk på, hvad der virkelig fik EP til at vokse, var omkring 2005, da vi begyndte at meddele om klubskifter. Forinden havde vi kun spillerprofiler på sitet, forklarer Johan Nilsson i et interview med Hockeysverige. 

- Dengang begyndte jeg mine dage med at scanne hundredevis af hjemmesider igennem for at fange transfers og rygter, som jeg kunne publicere på EP. Efter det spredte rygtet sig om at man skulle på EP for at være opdateret på den slags, forklarer Johan Nilsson. 

- Det fik sitet til at gå fra en vældig lille størrelse til et relativt stort site. Derudover betyder det meget, at vi dækker så bredt, som vi gør. Vi overvåger alle verdens ishockeyligaer. Det siger måske ikke så meget for "den almindelige læser", men alene i USA og Canada dækker vi over 200 ligaer. En normal ishockeyfan har måske styr over hvad? Syv-otte ligaer. At vi virkelig dækker hele verdens ishockey og at vi samtidig viser så skarp og detaljeret statistik gør os fremgangsrige. Vi er den mest komplette statistikportal, slår Johan Nilsson fast og hylder i øvrigt de omkring 100 frivillige, der hjælper til for at sitet kan fungere.

 


CONTINENTAL CUP-FINALE SPILLES I VOJENS Mathias Mølgaards skulder har været af led 12-14 gange i sæsonen